Δίδυμες ΦλόγεςΛέγεται πως οι Δίδυμες Φλόγες είναι μια Ψυχή που έχει χωριστεί σε δύο σώματα και μέσα από το ταξίδι της ενσάρκωσης ψάχνει για την ένωση της. Όμως επειδή αυτό μπορεί να μην είναι αποδεκτό από όλους, μπορώ να ονομάσω τις Δίδυμες Φλόγες μια σχέση με έντονο Ψυχικό Δέσιμο, και βέβαια αυτή η σχέση δεν μπορεί να είναι συμβατή με τα κοινωνικά πρότυπα. Συνήθως η γνωριμία των δίδυμων Φλογών γίνεται τυχαία και αμέσως και τα δύο άτομα αισθάνονται μια δυνατή έλξη και εισβάλλει ο έρωτας.

Ένας έρωτας όμως που αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια,  καθώς η αρσενική και θηλυκή ενέργεια μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο εξέλιξης και για αυτό υπάρχει η περίοδος της θεραπείας  ή αλλιώς της απομάκρυνσης. Στόχος βέβαια πάντα αυτής της απομάκρυνσης, και σύμφωνα με το σχέδιο της Ψυχής. είναι η ισορροπία της αρσενικής θηλυκής ενέργειας πρωτίστως, σε κάθε άτομο ξεχωριστά, και μετά η γείωση των ενεργειών και η δημιουργία σχέσης.

Έτσι η ιδέα της Δίδυμης Φλόγας φέρεται να είναι διακαής επιθυμία των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν τον μεγάλο έρωτα και την πραγματική αγάπη. Ωστόσο, παρατηρείται και είναι συχνό φαινόμενο της εποχής, καθώς έχουμε και την αστρολογική επιρροή του Ποσειδώνα, από τους Ιχθύες, οι άνθρωποι να μπερδεύουν τον Καταλύτη, με την αληθινή Δίδυμη Φλόγα, και  κατ΄ επέκτασιν να μένουν κολλημένοι σε μια σχέση χωρίς ανταπόκριση.

Τι είναι όμως ο καταλύτης ; και τι κοινό έχει με την αληθινή Δίδυμη Φλόγα;

Ο Καταλύτης λοιπόν, είναι το άτομο που γνωρίζουμε πριν την Δίδυμη Φλόγα (εφόσον βέβαια είναι γραφτό να την συναντήσουμε στην τωρινή ενσάρκωση ) και έχει πολλά κοινά στοιχεία, όπως το μοτίβο runner, chaser, παγωμάρα, απομάκρυνση, άρνηση της σχέσης και γεννά εξάρτηση , αλλά και πολλές εμμονές.

Ποιες όμως είναι οι σημαντικές διαφορές ;

  • Ο Καταλύτης είναι καθαρά εγωκεντρικός και πολλές φορές προχωρά , σε πράξεις ακραίας συναισθηματικής χειραγώγησης και άλλες μορφές «βίας» για προσωπική ικανοποίηση ή για να κερδίσει κάτι. Η αληθινή Δίδυμη Φλόγα δεν εκμεταλλεύεται ποτέ την θηλυκή ενέργεια και δεν συμπεριφέρεται με δόλο.
  • Ο Καταλύτης διατηρεί τη σχέση με ψέματα, επιστρέφει μετά από μακρά περίοδο χωρισμού, μόνο για να ικανοποιηθεί και δεν δίνει κανένα σημάδι συναισθηματικής ταύτισης. Η αληθινή Δίδυμη Φλόγα επιστρέφει για να ενδυναμώσει, τονώσει, ενθαρρύνει την θηλυκή ενέργεια να συνεχίσει το ταξίδι της αυτογνωσίας. Γίνεται στιγμιαία ψυχική σύνδεση και ενδυνάμωση.
  • Ο Καταλύτης δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για να προχωρήσει η σχέση, η οποία παραμένει ως έχει για χρόνια, μέχρι ξαφνικά να εξαφανιστεί, χωρίς δικαιολογίες. Η αληθινή Δίδυμη Φλόγα δεν επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά, εκτός εάν η θηλυκή ενέργεια δεν έχει θεραπεύσει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο.
  •  Με τον Καταλύτη, Η θηλυκή ενέργεια δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τον εαυτό της και παραμένει σε φόβο και σε ένα κλίμα τρομερής ανασφάλειας. Με την αληθινή Δίδυμη Φλόγα, η θηλυκή ενέργεια βρίσκει τον εαυτό της, μετά από το στάδιο ψυχικής ταλαιπωρίας(θεραπείας),  και γίνεται αυτόνομη, ανεξάρτητη και πετυχημένη.
  • Ο Καταλύτης φέρνει ναρκισσιστικά στοιχεία. Η αληθινή Δίδυμη Φλόγα δεν συμπεριφέρεται με ναρκισσισμό, εκτός εάν και μόνο για μικρό διάστημα, είναι μέρος της διαδικασίας του καθρεφτίσματος.
  • Ο Καταλύτης δεν αλλάζει την συμπεριφορά του, δεν εξελίσσεται προσωπικά. Η αληθινή Δίδυμη Φλόγα πάντα μεταμορφώνεται, αλλάζει και εξελίσσεται προς το καλύτερο.
  • Η σχέση με τον Καταλύτη τελειώνει ξαφνικά , ανεξήγητα και δεν υπάρχει μετέπειτα επαφή. Με την αληθινή Δίδυμη Φλόγα δεν υπάρχει τέλος. Μπορεί η σχέση να αλλάζει μορφή , αλλά υπάρχει πάντα επικοινωνία και αμοιβαίο νοιάξιμο.

Είναι εδώ πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι η Δίδυμη Φλόγα είναι πάντα σχέση αγάπης με ανταπόκριση, που χαρίζει την εξέλιξη και όχι μια ναρκισσιστική σχέση που γεννά ερωτικά αδιέξοδα και πόνο. Συνειδητοποιείστε το βάθος της σύνδεσης και δείτε την αλήθεια .

 Σε τι σχέση βρίσκεστε;

Πηγή :  https://www.oroskopos.gr/nea/didymes-floges-kai-o-katalytis-25550/