Λέγεται πως οι Δίδυμες Φλόγες είναι μια Ψυχή που έχει χωριστεί σε δύο σώματα και μέσα από το ταξίδι της ενσάρκωσης ψάχνει για την ένωση της. Όμως επειδή αυτό μπορεί να μην είναι αποδεκτό από όλους, μπορώ να ονομάσω τις Δίδυμες Φλόγες μια σχέση με έντονο Ψυχικό Δέσιμο, και βέβαια αυτή η σχέση δεν μπορεί να είναι συμβατή με τα κοινωνικά πρότυπα. Συνήθως η γνωριμία των δίδυμων Φλογών γίνεται τυχαία και αμέσως και τα δύο άτομα αισθάνονται μια δυνατή έλξη και εισβάλλει ο έρωτας.

Μια σύνδεση όμως που αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια,  καθώς η αρσενική και θηλυκή ενέργεια μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο εξέλιξης και για αυτό υπάρχει η περίοδος της θεραπείας  ή αλλιώς της απομάκρυνσης. Και αυτό εξηγείται επίσης από το ενεργειακό πεδίο της έλξης, απώθησης που λειτουργεί στην σχέση-σύνδεση αυτή, και έτσι όταν η θηλυκή ενέργεια προσκολλάται στη φυσική παρουσία της αρσενικής, επικρατεί η ανισορροπία και έρχεται ο «χωρισμός».  

Όμως είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η σύνδεση δεν έχει να κάνει με μια ιστορία αγάπης. Ναι , είναι εφικτό, εφόσον γίνει η δουλειά, το έργο από την μεριά της θηλυκής ενέργειας , να γειωθεί η σχέση αυτή στην πραγματικότητα του υλικού κόσμου, αλλά δεν είναι μια ρομαντική ιστορία με τα πάνω και τα κάτω της.

Είναι μια καθαρά ενεργειακή σχέση, ένα είναι το ενεργειακό πεδίο και η αρσενική ενέργεια έχει τον ρόλο του «κακού» , καθώς έρχεται και μέσα από το στάδιο της επανασύνδεσης πολλές φορές κάνει τα πράγματα πολύ «χειρότερα», για να φύγει πάλι. Αυτό γίνεται γιατί ο σκοπός αυτής της σύνδεσης είναι η αφύπνιση της Ψυχής, και όχι η ρομαντική σχέση.  Πως όμως εργάζεται η θηλυκή ενέργεια; Τι γίνεται με την επανασύνδεση και γιατί το κόστος της αφύπνισης είναι τόσο μεγάλο;

Η θηλυκή ενέργεια καλείται να ισορροπήσει την ενέργεια και  έρχεται σε επαφή με το corewound, το τραύμα που εντοπίζεται κυρίως στο ηλιακό πλέγμα, ως πόνος , και είναι το τραύμα της εγκατάλειψης , του φόβου, και της έλλειψης. Καθώς ενεργοποιούνται αυτά με την συμπεριφορά του άλλου ανθρώπου, σιγά σιγά και θέλει βέβαια «χρόνο» , αποδυναμώνονται και η θηλυκή ενέργεια γίνεται όλο και πιο δυνατή, καθώς είναι στο κέντρο της και δονείται στην ενέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης.

Η διαδικασία είναι αρκετά επώδυνη πολλές φορές, ωστόσο μόνο έτσι γιατρεύεται το τραύμα και συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για μια σχέση -σύνδεση θεραπείας που ανεβάζει την συνειδητότητα μας.

Η αφύπνιση, η επαφή με την Ψυχή, η διάλυση της ψευδαίσθησης του εγώ,  επιτυγχάνεται μόνο όταν αρχίζουμε να αποδεχόμαστε ότι το μυαλό είναι όργανο που πρέπει να χρησιμοποιούμε και όχι εμείς και ερχόμαστε σε πλήρη ισορροπία μέσα μας.

Η ανάλυση αφορά τις σχέσεις με έντονο Ψυχικό Δέσιμο και το ταξίδι προς την Ψυχή/την Συνειδητότητα,  όπου αναγνωρίζεται η ενέργεια του Φόβου, και όχι δυσλειτουργικές ναρκισσιστικές σχέσεις.