Ο αστρολογικός χάρτης διαιρείται σε 12 ηλιακά σπίτια που αντιστοιχούν στα δώδεκα ζώδια. Ο 9ος κύκλος, ανήκει παραδοσιακά στο ζώδιο του Toξότη , δηλαδή στον Δία, που είναι κατ΄εξοχήν πλανήτης εξωστρεφής, δίνει στον άνθρωπο το κίνητρο να ψάξει να βρει την προσωπική του αλήθεια, να ξεπεράσει προβλήματα και να κάνει την υπέρβαση, Ο Δίας φιλοσοφεί αρκετά τη ζωή και έτσι βοηθάει στο να εξελιχθούμε και μέσα από τις τυχόν αντιξοότητες, εφόσον συνεχίσουμε να εμπιστευτούμε τις ικανότητες μας τελικά να τα καταφέρουμε. Ο Τοξοτης είναι ζώδιο πύρινο, άρα αναζητά συνέχεια τρόπους να αισθάνεται ζωντανός και αυτό δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τις προσωπικές μας σχέσεις αλλά κυρίως με το σκοπό της ύπαρξης και της ενσάρκωσης της ψυχής μας.

Έτσι ο 9ος οίκος είναι ο οίκος που θα καθορίσει τους στόχους μας, τα ανώτερα ιδανικά μας και μέσα από την πραγμάτωση των ονείρων μας θα απελευθερωθούμε από ιδέες και άχρηστες προκαταλήψεις. Εδώ κρύβονται οι ηθικές μας αξίες , αντικατοπτρίζετε η προσπάθεια μας να ξεπεράσετε το παρελθόν μας φέτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο μέλλον. Σαν πύρινος οίκος θα παράγει ενθουσιασμό, και έτσι συχνά και ανάλογα ποιο ζώδιο φιλοξενείται θα κυνηγάμε την τύχη και τα όνειρα μας, δίνοντας στον εαυτό μας πολλές ευκαιρίες για να μεγαλουργήσουμε.

Έτσι δες το ζώδιο που καταλαμβάνει την ακμή του ένατου οίκου σου και βρες τον τρόπο για να «δραπευτεύσεις » από την μετριότητα , κάνε τη διαφορά..

Με την ακμή του 9ου οίκου στον Κριό δραπετεύεις συχνά από το

..κατεστημένο, ακολουθείς δυναμικά τους στόχους σου και το μόττο σου είναι να είσαι πάντα ο εαυτός σου . Είσαι πρωτοπόρος και δεν μένεις στάσιμος. Εξελίσσεσαι μέσα από επιλογές που σε κρατούν ελεύθερο , και μένεις ανεξάρτητος.

Με την ακμή του 9ου οίκου στον Ταύρο είναι αγχωτικό για σένα να κυνηγάς νέους στόχους ή ακόμα το να παλέψεις με το κατεστημένο για να αποδείξεις ότι είσαι διαφορετικός θα σου φαίνεται βουνό. Βέβαια είσαι ένα άτομο που εμπνέει εμπιστοσύνη , ήσυχο και έτσι μεταδίδεις ασφάλεια και σιγουριά. Εξελίσσεσαι μέσα από επιλογές που οδηγούν σε οικονομική σταθερότητα αλλά μένεις στα σίγουρα

Με την ακμή του 9ου οίκου στους Διδύνους είσαι εύστροφος, αναζητάς τη γνώση μέσα από σπουδές ανώτερης μόρφωσης, συνήθως σπας τα δεσμά με τις ρίζες σου και συνδέεσαι με το εξωτερικό και άτομα που είναι διαφορετικής κουλτούρας. Εξελίσσεσαι μέσα από επαφές με τους άλλους και εάν βέβαια κατασταλάξεις σε προσωπικές επιλογές. Επιβάλλεται να νικήσεις την αστάθεια-επιπολαιότητα.

Με την ακμή του 9ου οίκου στον Καρκίνο είσαι στενά δεμένος με τις ρίζες σου και ο τρόπος ανατροφής σου έχει καθορίσει τις επιλογές σου. Αναζητάς την αγάπη και την καλωσύνη σε κάθε επαφή με τους άλλους και αυτό μπορεί να σε κάνει ευάλωτο και να μην μπορείς να κρίνεις αντικειμεντικά άτομα ή καταστάσεις. Εξελίσσεσαι μέσα από την συναισθηματική τριβή με τους άλλους ανθρώπους και πρέπει να πιστέψεις στο άγνωστο.

Με την ακμή του 9ου οίκου στον Λέοντα είσαι αρκετά επιδειξίας, δείχνεις οτι δεν φοβάσαι τίποτα και κανένα και ακολουθείς την τύχη σου σε ξένα εδάφη και κάνοντας κάτι σημαντικό. Είσαι περήφανος και για αυτό εξελίοσεσαι μόνο μέσα από προσωπικές προσπάθειες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις την τύχη με το μέρος σου. Κάποια στιγμή καταφέρνεις να ανέβεις επαγγελματικά και για αυτό δε πρέπει να πέφτεις ψυχολογικά και να χάνεις το κουράγιο σου

Με την ακμή του 9ου οίκου σου στην Παρθένο είσαι αρκετά συντηρητικός, οργανώνεις τη ζωή σου και ζεις με τάξη και ..ηθική; Μετριάζεται ο ενθουσιασμός σου και πριν ακολουθήσεις τα ..όνειρα σου ,σίγουρα περνάς από το μικροσκόπιο κάθε πιθανή ανατροπή. Εξελίσσεσαι μέσα από την αποδοχή της ατελής φύσης σου αλλά και την κατανόηση , συμπόνια που πρέπει να δείξεις στους άλλους.

Με την ακμη του 9ου οίκου σου στον Ζυγό είσαι γεννημένος διπλωμάτης και καταφέρνεις να φέρνεις τους ανθρώπους κοντά σου , νικώντας τις αποστάσεις..Βέβαια δεν είσαι πιστός στις απόψεις και συχνά αλλάζεις στόχους και επιθυμίες και συμβιβάζεσαι αρκετά με τις ανάγκες των άλλων. Εξελισσεσαι μέσα από πράξεις που μιλάνε για δικαιοσύνη και ισότητα.

Με την ακμή του 9ου οίκου σου στον Σκορπιό είσαι βαθιά συναισθηματικός και ευαίσθητος έτσι δύσκολα αποχωρίζεσαι το γνωστό εφόσον βέβαια αγαπάς και εισαι δέσμιος των προσωπικών σου σχέσων. Εξελίσσεσαι μέσα από την ψυχική δύναμη που πρέπει να αποδείξεις ότι κατέχεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Έλλειψη κατανόησης και υπερβολική αυστηρότητα οδηγεί σε δημιουργία κάρμα.

Με την ακμή του 9ου οίκου σου στον Τοξότη είσαι γεννημένος ταξιδευτής, αναζητάς την αλήθεια και είσαι βέβαια λάτρης της ελευθερίας και της πνευματικής εξέλιξης. Αναζητάς το θεό μετά μανίας και για αυτό μπορεί να καταλήγεις θρησκόληπτος ή και πουριτανός. Αν μπορέσεις και απελευθερωθείς από ταμπού , εξελίσσεσαι σε δάσκαλο και εμπνέεις τους άλλους να σε ακολουθήσουν.

Με την ακμή του 9ου οίκου σου στον Αιγόκερω είσαι ο καριερίστας , για αυτό θα κάνεις πολλές σπουδές, θα ακολουθήσεις την πεπατημένη με αποτέλεσμα να τα καταφέρεις και να εκπληρώσεις τις γήινες επιθυμίες σου . Εξελίσσεσαι μέσα από την κατάκτηση της ..ύλης, δηλαδή κάνοντας τα όνειρα σου πραγματικότητα και η ευσυνειδησία σου σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Με την ακμή του 9ου οίκου σου στον Υδροχόο επιβάλλεται να είσαι ο επαναστάτης, ο ταραχοποιός και αυτός που θα κάνει τα πάντα για να ανατρέψει το σύνηθες και έτσι δημιουργείς συνέχεια μια νέα πραγματικότητα. Εξελίσσεσαι μόνο όταν ακολουθείς τα όνειρα σου που σχεδόν πάντα σχετίζονται με την πολιτική ή τα προβλήματα της κοινωνίας.

Με την ακμή του 9ου οίκου σου στους Ιχθύες καλείσαι να νικήσεις τη σκληρότητα και τον εγωισμο που βλέπεις στους άλλους και να αποδείξεις ότι η αγάπη μπορεί να τα νικήσει. Εξελίσσεσαι εάν ισορροπήσεις τον ψυχισμό σου, νικήσεις τις τάσεις φυγής σου και ακολουθείς στόχους και όνειρα με ανιδιοτελή κίνητρα.

Πηγή:https://www.oroskopos.gr/nea/o-9os-oikos-ston-astrologiko-soy-xarti-kai-i-simasia-toy-22110/