Ο Ποσειδώνας στον γενέθλιο χάρτη, προσδίδει την τάση του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με μια ανώτερη δύναμη, αφού πρώτα εξαντλήσει την δυναμική της ανθρώπινης φύσης και να χρησιμοποιήσει τις μεταφυσικές του ικανότητες. Βέβαια, ο τομέας, το σπίτι που φιλοξενεί τον γενέθλιο Ποσειδώνα, δείχνει τις αντίστοιχες προσωπικές αδυναμίες, τον τρόπο που εξιδανικεύουμε και φυσικά την ψυχολογική μας ταυτότητα και πως μπορούμε να συνδέσουμε το ορατό με το αόρατο. Επικίνδυνος πλανήτης ο Ποσειδώνας, μια που σκεπάζει με πέπλο την πραγματικότητα και αδυνατούμε να δούμε τα πράγματα όπως έχουν.. Ωστόσο, καλλιτέχνες, θεραπευτές, ανθρωπιστές έχουν τονισμένο Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη τους, καθώς έχουν καταφέρει να ανυψώσουν, καλλιεργήσουν μοναδικά τα ψυχικά χαρίσματα τους και να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια.

1ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στο πρώτο ηλιακό σπίτι που συμβολίζει την προσωπικότητα,   όπου φωλιάζει το εγώ και οι ηγετικές μας ικανότητες, θολώνει τα νερά και δημιουργεί μια ασαφή εικόνα. Επίσης τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον πρώτο οίκο, είναι ασταθή στις προτιμήσεις τους, αλλάζουν εύκολα γνώμη και φαίνονται αδύναμοι ή πολλές φορές ανεύθυνοι. Ωστόσο, ένας Ποσειδώνας στον 1ο οίκο φέρνει καλλιτεχνικά χαρίσματα, ανθρωπιστική δραστηριότητα και οπωσδήποτε φυσική καλοσύνη. Αιώνια παιδιά που αρνούνται να δούνε την πραγματικότητα.. Έντονη τάση φυγής και εξιδανίκευση του περιβάλλοντος.

2ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στο δεύτερο ηλιακό σπίτι, που συμβολίζει τη συναισθηματική και υλική ασφάλεια, καλλιεργεί το όραμα και έτσι ο άνθρωπος αφοσιώνεται στο στόχο του και καλύπτει συγχρόνως τις ανάγκες του. Τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον δεύτερο οίκο, έχουν ένα ιδιαίτερο χάρισμα, που εάν το χρησιμοποιήσουν και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορεί να βρεθούν με πάρα πολλά χρήματα και να ζήσουν την ιδανική ζωή.  Έμπνευση, ευαισθησία,  αλλά και υπερβολή στην διαχείριση χρημάτων, καθώς ο κίνδυνος να κατασπαταληθούν πόροι εσόδων, υπάρχει και οδηγεί σε μεγάλες καταστροφές. Προσοχή σε ψέματα.

3ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στο τρίτο ηλιακό σπίτι, που συμβολίζει τη νοητική έκφραση του ανθρώπου, το λόγο, τον τρόπο σκέψης,  αλλά και φυσικά θέματα επικοινωνίας, γεννά τα άτομα που έχουν μεγάλη φαντασία, διαίσθηση, αλλά και τρόπο να μαγνητίζουν το περιβάλλον τους. Εκφράζεται καλλιτεχνικά το άτομο που έχει γενέθλιο Ποσειδώνα στον τρίτο ηλιακό σπίτι και συνηθίζει να ονειρεύεται, δηλαδή να φαντάζεται πράγματα. Κίνδυνος να παραποιείται η πραγματικότητα και το άτομο βιώνει καταστάσεις, που δυστυχώς δεν υφίστανται. Δυνατότητες εξέλιξης μέσα από το χορό, την κίνηση ή το γράψιμο. Προσοχή σε ασύμφορες αγορές.

4ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στο  τέταρτο ηλιακό σπίτι, που συμβολίζει την οικογένεια και τα πρώτα χρόνια που δημιουργείται η ατομική συνείδηση, μαρτυρά μια υπερβολική ευαισθησία, ντροπαλοσύνη, ίσως και δυσκολία αντιμετώπισης ενός διαφορετικού κοινωνικού περίγυρου. Δύσκολα ικανοποιούνται τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον τέταρτο οίκο, καθώς έχουν υψηλές προσδοκίες και φαίνεται να έχουν τρομερή αδυναμία να προσαρμοστούν στην γήινη πραγματικότητα. Εσωστρέφεια και φόβος για δημιουργία οικογένειας και μεγάλη πιθανότητα για αιφνίδια διαζύγια και ορφάνια.  Ανάγκη να εκφραστούν τα συναισθήματα με καλλιτεχνικό τρόπο. Ταλέντο για διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

5ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον πέμπτο ηλιακό σπίτι, που συμβολίζει την νεανικότητα, το φλερτ, το έρωτα,  αλλά και τα παιδιά, είναι σε καλή θέση και μπορεί το άτομο να εκφραστεί δημιουργικά και να γίνει γνωστό  μέσα από τις προσωπικές του ενασχολήσεις. Επίσης ,ως γονείς , τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον πέμπτο οίκο, παίρνουν ηθική ικανοποίηση και ανατρέφουν παιδιά που έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Ρομαντισμός και φλερτ σε συντροφικές σχέσεις που εύκολα όμως εξιδανικεύονται. Πολλές ερωτικές σχέσεις και εναλλαγές ερωτικών συντρόφων. Πιθανή ανωριμότητα και ανευθυνότητα, οδηγεί σε λάθος επιλογές.

6ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον έκτο ηλιακό οίκο, που συμβολίζει την καθημερινότητα, θέματα υγείας αλλά και το εργασιακό περιβάλλον, γεννά μια περίεργη ψυχολογία και το άτομο πρέπει να εκτονώσει τα συναισθήματα του,  γιατί έχει τάση κατάθλιψης.  Έτσι, τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον έκτο οίκο, αγχώνονται, βιάζονται και  δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά τον χρόνο τους και δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι ανεύθυνοι. Ωστόσο, εάν καταφέρουν να βάλουν σε τάξη την καθημερινότητα τους , μπορούν να είναι δοτικοί και προσφέρουν,  χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα. Ενεργειακές θεραπευτές, επαγγέλματα υγείας και κοινωνική προσφοράς.

7ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον έβδομο ηλιακό οίκο, που συμβολίζει τις σχέσεις, το άλλο μας μισό, αλλά και τους ανταγωνιστές μας, προβληματίζει,  καθώς το άτομο βασίζεται στην διαίσθηση του και δεν βλέπει με αντικειμενικό τρόπο το περιβάλλον του. Ασάφεια σε σχέση με τον σύντροφο, σχέσεις διπλές και αυξημένη ανάγκη επιβεβαίωσης μέσα από το επάγγελμα ή το γάμο.  Λανθασμένες επιλογές οδηγούν σε τάσεις μοναξιάς και φυγής από την πραγματικότητα. Κίνδυνος απάτης. Εάν λειτουργήσει θετικά ο Ποσειδώνας, το άτομο με γενέθλιο Ποσειδώνα στον έβδομο οίκο, προσφέρει με ανιδιοτέλεια και βοηθάει τους γύρω του. Δε κρατάει κακία.

8ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον όγδοο ηλιακό οίκο, που συμβολίζει το σεξ, την ερωτική μας ψυχολογία, και κοινά οικονομικά οφέλη, καλλιεργεί αισθήματα ηττοπάθειας και ψυχικής αδυναμίας.
Συναισθηματικά διψάνε τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον όγδοο οίκο και έτσι εύκολα αποθαρρύνονται και όταν δεν βρουν τη ανάλογη ανταπόκριση από το ταίρι τους , κλείνονται στο καβούκι τους. Λάθος διαχείριση οικονομικών ζητημάτων.  Σεξουαλικές περίεργες αναζητήσεις που αγγίζουν τα άκρα. Πλατωνικοί έρωτες που ποτέ δεν ολοκληρώνονται. Μεταφυσικές ανησυχίες που εκδηλώνονται έντονα με αστρικά ταξίδια και όνειρα. Προσοχή σε τάσεις αυτοκαταστροφής.

9ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον ένατο ηλιακό οίκο, που συμβολίζει ταξίδια, πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και τον προσωπικό ηθικό κώδικα, γεννά τον ιδεαλιστή, το άτομο που θα ψάχνει να βρει την αλήθεια και θα θέλει να αλλάξει τον κόσμο και να τον φέρει στα μέτρα του. Πολλές φορές όμως, πιθανή κακή θέση του Ποσειδώνα στον ένατο οίκο, μας δείχνει το άτομο που έχει χάσει την επαφή με τις αρχές του , έχει γίνει ανήθικος και δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε. Γενικά, τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον ένατο οίκο, πρέπει να ασχοληθούν με πνευματικές αναζητήσεις, να μορφωθούν, να αναπτύξουν τη δική τους συνείδηση, μέσα από εμπειρίες για να ξεφύγουν από κακές επιρροές-γνωριμίες.

10ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον δέκατο ηλιακό οίκο, που συμβολίζει την καριέρα, την βιτρίνα μας  στον έξω κόσμο και ότι έχουμε καταφέρει σε κοινωνικό επίπεδο, δείχνει τον καλλιτέχνη, το άτομο που μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του και να έχει επιτυχία. Ωστόσο, μπορεί να είναι αναμφιβόλου ηθικής το άτομο αυτό , να μπερδεύει την αλήθεια με το ψέμα και να παρασύρει το περιβάλλον του, σε πράξεις ανήθικες. Διπλές σχέσεις, ανύπαρκτη σχέση με την πατρική φιγούρα και εξιδανίκευσης του χρήματος.  Ωστόσο, ο Ποσειδώνας, εδώ μπορεί να μας δώσει το άτομο που θα καθιερωθεί μέσα από ένα θρησκευτικό οργανισμό και θα αναδειχθεί ηγέτης.

11ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον ενδέκατο ηλιακό οίκο, που συμβολίζει την συλλογική προσπάθεια, την ένταξη σε ομάδες και το αλτρουιστικό πνεύμα, γεννά τον ιδεαλιστή, τον ψυχολόγο,  αλλά και τον συνδικαλιστή. Θέλει να σώσει τον κόσμο από την αδικία, από τους πολιτικούς και από όλα τα υπάρχοντα συστήματα εξουσίας. Μέσα από την προσπάθεια να βρει την αλήθεια , το άτομο με γενέθλιο Ποσειδώνα στον ενδέκατο οίκο, μπορεί να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και να γίνει θύμα ή θύτης πλάνης. Εξιδανίκευση φίλων και αποφυγή προσωπικών υποχρεώσεων. Πιθανή μοναξιά και απόρριψη της συντροφικής σχέσης.

12ος οίκος
Ο Ποσειδώνας στον προσωπικό του χώρο, το δωδέκατο ηλιακό σπίτι, βρίσκει τον εαυτό του και γεννά τον ψυχαναλυτή, το άτομο που κατανοεί τα συναισθήματα των γύρω του και ξέρει να συγχωρεί. Τα άτομα που έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον δωδέκατο οίκο, εύκολα χάνουν την ισορροπία τους μια που τραβάνε σαν σφουγγάρια την ενέργεια του εξωτερικού περιβάλλοντος. Καλλιτέχνες ωστόσο, με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης , πέφτουν συχνά σε  εσωτερικά διλήμματα και δεν μπορούν να δεχτούν την «ασχήμια» του κόσμου. Ακολουθούν τα συναισθήματά τους. Πιθανές ακραίες τάσης φυγής και κακές συνήθειες.

Πηγή:

https://www.oroskopos.gr/nea/o-poseidonas-stoys-oikoys-toy-astrologikoy-xarti-18847/