Σύμφωνα με την αστρολογία, o γενέθλιος χάρτης χωρίζεται σε 12 οίκους, που αντιστοιχούν σε διάφορους τομείς της ζωής σου, και είναι ενδιαφέρον τώρα, που διανύουμε μια περίοδο οικονομικής αλλαγής, να γνωρίζουμε, ότι ο 2ος οίκος είναι αυτός που απεικονίζει, σε γενικές γραμμές την σχέση μας,  με την ύλη και το χρήμα.

Επίσης, κάθε πλανήτης που φιλοξενείται σε αυτόν τον οίκο, στον γενέθλιο χάρτη μας, θα παίξει ουσιαστικό ρόλο και θα καθορίσει προσωπικές εξελίξεις, γεννώντας βέβαια πρώτα μέσα μας, τις ανάλογες συναισθηματικές ανάγκες που απαιτούν να καλυφθούν με ηθική, αλλά κυρίως με υλική αναγνώριση.

 

Έτσι λοιπόν, δες στον γενέθλιο χάρτη σου, ποιοι πλανήτες βρίσκονται στον 2ο οίκο σου, (πρέπει να ξέρεις την ώρα γέννησης σου ) και πάρε τα μέτρα σου..

 

Ήλιος στον 2ο οίκο

Με τον Ήλιο στον 2ο οίκο, είσαι πρακτικός άνθρωπος, δουλεύεις για την απόκτηση υλικών αγαθών και τις περισσότερες φορές γεννιέσαι μέσα σε μια ευκατάστατη οικογένεια. Κάνεις πράξη τα σχέδια σου, και θα προχωρήσεις στη ζωή, δουλεύοντας, πιθανόν και σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Κερδίζεις το χρήμα με την αξία σου.

 

Σελήνη στον 2ο οίκο

Με την Σελήνη στον 2ο οίκο, συνδέεσαι με το χρήμα συναισθηματικά, έχεις μια κυκλοθυμία, και ανάλογα με τις διαθέσεις σου, εκτιμάς ή όχι την αξία του. Πολλές φορές ζητάς την οικονομική στήριξη από τους δικούς σου ανθρώπους, πιθανόν γιατί αντιμετωπίζεις ζημίες. Βέβαια, κάνεις περιουσία, αλλά μπορεί εύκολα, να τη χάσεις.

 

Ερμής στον 2ο οίκο

Με τον Ερμή στον 2ο οίκο, κυνηγάς το χρήμα, δουλεύεις αρκετά για να φτιάξεις την οικονομική σου κατάσταση και εύκολα βρίσκεις νέες πηγές εσόδων. Είσαι εφευρετικός, γεμάτος ιδέες και μπορείς να ασχοληθείς με το εμπόριο  και τα οικονομικά. Εκφράζεις με ευκολία τα ταλέντα σου και θα πληρώνεσαι καλά για αυτό.

 

Αφροδίτη στον 2ο οίκο

Με την Αφροδίτη στον 2ο οίκο, βρίσκεις τη χαρά, μέσα σε   ένα εύπορο περιβάλλον και πολλές φορές γεννιέσαι με την τύχη να έχεις και να μην αναγκάζεσαι να δουλέψεις. Εκτιμάς λοιπόν αρκετά το χρήμα, και φροντίζεις να ζεις καλά και έτσι ξοδεύεις. Αποφεύγεις να εργάζεσαι πολλές ώρες ή ασχολείσαι με την Τέχνη, την αισθητική, οτιδήποτε έχει να κάνει με την ομορφιά. Ευνοείσαι συχνά από τους άλλους,  και δεν ζορίζεσαι.

 

Άρης στον 2ο οίκο

Με τον Άρη στον 2ο οίκο, διεκδικείς με σθένος την οικονομική σου σταθερότητα και είσαι πολύ ενεργός και αποτελεσματικός, έτσι,  ώστε να μπορείς να κάνεις περιουσία. Πιθανόν έχεις μεγαλώσει με το μικρόβιο της οικονομικής ανεξαρτησίας, και νιώθεις δυνατός, μόνο όταν έχεις.. Βέβαια είναι η φύση του πλανήτη, που δείχνει απώλειες, έκτακτα έξοδα και δυσκολίες, ακόμα και προστριβές με άτομα που συνεργάζεσαι ή εργάζεσαι για αυτά.

 

 

Δίας στον 2ο οίκο

Με τον Δία στον 2ο οίκο, περιμένεις να έρθει το χρήμα εξ ουρανού και συνήθως έχεις απρόσμενη τύχη και δεν θα χαθείς ποτέ, ακόμα και την τελευταία στιγμή, θα σωθείς και θα από τα οικονομικά σου ζόρια. Επειδή, όμως έχεις μάθει κάπως στα εύκολα, δεν φροντίζεις αρκετά για το μέλλον σου και φυσικά δύσκολα να αποταμιεύεις. Έτσι, υλική άνεση, φίλους που σε στηρίζουν και τάση για εύκολο χρήμα.

 

Κρόνος στον 2ο οίκο

Με τον Κρόνο στον 2ο οίκο, το χρήμα, και γενικά η εργασία και ότι σχετίζεται με πηγές εσόδων, είναι μια σοβαρή υπόθεση και για αυτό κατηγορείσαι για τσιγκουνιά ή ακόμα και μιζέρια. Δουλεύεις σκληρά, έτσι, ώστε να έχεις το εισόδημα σου και δεν αποκλείεται να κάνεις πολλές δουλειές μαζί. Ζεις μια συμμαζεμένη ζωή με πιθανές στερήσεις. Όμως,  δεν αποκλείεται να κάνεις περιουσία,καθώς ενεργείς πάντα με τη λογική και είσαι σταθερός στα θέλω σου.

 

Πλούτωνας στον 2ο οίκο

Ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο, σε μεταμορφώνει σε μεγάλο επιχειρηματία ή αιώνιο άνεργο που θα ψάχνει συνέχεια τρόπους ηθικούς ή μη, για να ζήσει. Κρίσιμη η θέση του Πλούτωνα στον οίκο αυτό, καθώς μπορεί να ζεις μια ζωή πλουσίων και λόγω κακής διαχείρισης να οδηγηθείς σε μια μεγάλη καταστροφή. Έτσι, ανάμεικτα συναισθήματα έχεις για το χρήμα, ωστόσο είσαι επιρρεπής στο να ξοδεύεις και να εμπλέκεσαι σε κάθε είδους σκάνδαλα.

 

Ουρανός στον 2ο οίκο

Με τον Ουρανό στον 2ο οίκο, δεν θα βαρεθείς, καθώς είναι ένδειξη, αρχικά οικονομικών ευκαιρίων, καθώς ξαφνικά, ανεπάντεχα, μπορεί να βρεθείς στη δουλειά των ονείρων σου, να έχεις πλούσιο εισόδημα και γενικά επινοείς τρόπους, για να βγάλεις χρήμα. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου βιώνεις στερήσεις, αναποδιές, και ίσως οι συγκυρίες σε αναγκάσουν να προσγειωθείς και να χάσεις την οικονομική σου σταθερότητα. Γενικά, συνδέεσαι με το χρήμα αλλά δεν γίνεσαι δούλος του, δεν υποτάσσεσαι στην δύναμη του.

 

Ποσειδώνας στον 2ο οίκο

Με τον Ποσειδώνα στον 2ο οίκο, το χρήμα παίζει πρωταρχικό ρόλο στα όνειρα σου, θέλεις να έχεις χρήμα και μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μπορεί και να κάνεις περιουσία. Ονειρεύεσαι έτσι, μια παραμυθένια ζωή και χωρίς το χρήμα να είναι αυτοσκοπός, θέλεις να έχεις για να ξοδεύεις, να περνάς καλά. Προσοχή, όμως σε λάθος οικονομικούς χειρισμούς, μπορεί να εμπλακείς σκάνδαλα και χωρίς να το ξέρεις. Συνήθως όμως, ο Ποσειδώνας εδώ υπόσχεται ακόμα και αμέθυστα πλούτη.

 

Πηγή: https://www.oroskopos.gr/nea/planites-ston-2o-oiko-kai-xrima-20635/