Το Vertex(Βέρτεξ) είναι σημείο στον αστρολογικό μας χάρτη που συνδέεται κυρίως με τη μοίρα και τις καρμικές συναντήσεις στη ζωή μας.  Είναι πάντα στη δυτική πλευρά του χάρτη μας και ονομάζεται και Κορυφή, ενώ το αντίθετο σημείο του Vertex βρίσκεται ακριβώς απέναντι σε όψη 180ο και ονομάζεται Αντικορυφή ή AntiVertex.

Τι σημαίνει όμως αυτό το σημείο κατά την αστρολογία και γιατί πρέπει να γνωρίζουμε την ακριβή θέση του στον γενέθλιο χάρτη μας; Yπάρχουν διάφορες απόψεις γύρω από το σημείο αυτό και η πιο σημαντική είναι ότι το Vertex λειτουργεί ως ωροσκόπος (κρυφός) μέσα στον γενέθλιο χάρτη μας και καθρεφτίζει το ασυνείδητο μας. Έτσι στο Vertex κρύβονται όλες οι βαθιές επιθυμίες μας αλλά και οι υποσχέσεις που δίνει το Σύμπαν για την προσωπική μας εξέλιξη μέσα από καρμικές συναντήσεις ή απρόβλεπτα γεγονότα. Το Vertex όμως σχετίζεται αρκετά με ζητήματα αγάπης, σχέσεων και όταν ενεργοποιείται μέσα από διελεύσεις ή συναστρίες σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ζωή μας που θα μας μείνει αξέχαστη.
Και πάμε να δουμε τι μπορεί να μας συμβεί και τι να περιμένουμε όταν οι προσωπικοί πλανήτες αγγίζουν τoν άξονα Βέρτεξ/Αντιβέρτεξ μέσα στον γενέθλιο μας χάρτη.

Ήλιος

Οταν ο Ήλιος αγγίζει το Vertex στον γενέθλιο σου χάρτη, ενεργοποιείται μέσα σου η επιθυμία να προχωρήσεις σε μονοπάτι εξέλιξης και αυτονομίας και προχωράς σε επιλογές που θα δώσουν ώθηση σε επαγγελματικά σχέδια. Κάθε συνάντηση με άτομο του αντίθετου φύλου σε γοητεύει και μπορεί να σημάνει την αρχή μιας σοβαρής σχέσης

Σελήνη

Όταν η Σελήνη αγγίζει το Vertex στον γενέθλιο σου χάρτη, ενεργοποιείται μέσα σου η επιθυμία σου να εκφράσεις συναίσθημα και γίνεσαι πιο δοτικός και ονειροπόλος. Έντονη δημιουργικότητα, έκφραση καλλιτεχνικών τάσεων αλλά και επικοινωνία με άτομα που εκφράζονται συναισθηματικά.

Ερμής

Όταν ο Ερμής αγγίζει το Vertex στον γενέθλιο σου χάρτη κάνεις βουτιά σε εσωτερικά μονοπάτια του μυαλού σου, μπαίνεις σε μια προσωρινή κατάσταση ψυχανάλυσης και επιθυμείς να αποβάλλεις οτιδήποτε τοξικό από τη σκέψη σου. Πιθανόν αγοραπωλησίες που γίνονται αυτήν την περίοδο θεωρούνται σημαντικές και κερδοφόρες. Επαφή με άτομα διανοούμενα.

Αφροδίτη

Όταν η Αφροδίτη αγγίζει το Vertex στον γενέθλιο σου χάρτη ζητήματα αισθητικής αλλά και σχέσεων θα βγουν στην επιφάνεια. Αρχίζεις λοιπόν και δίνεις μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση σου και αλλάζεις τελείως το στυλ σου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ήρθε η στιγμή να συναντηθείς με το άλλο σου μισό, το ταίρι που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης και θα ανανενώσει την ερωτική σου ζωή και ίσως και για πάντα.

Άρης

Όταν ο Άρης αγγίζει το Vertex στον γενέθλιο σου χάρτη, θα ξυπνήσει μέσα σου ο πολεμιστής, ο επαναστάτης και εάν μέχρι τώρα τηρούσες μια χαλαρή στάση τώρα θα δραστηριοποιηθείς και θα βγεις από την αδράνεια. Πιθανόν ανάγκη για σεξουαλική εκτόνωση και ερωτικές συναντήσεις χωρίς το στοιχείο του ρομαντισμού. Προσοχή σε πιθανά ατυχήματα.

Δίας

Όταν ο Δίας αγγίζει τo Vertex στον γενέθλιο σου χάρτη, θα αναγεννηθείς μέσα από φιλοσοφικές αναζητήσεις και θα αλλάξει τελείως η θεωρία σου για τη γη.. αλλά και τους άλλους ανθρώπους. Νέες ιδέες, επαφή με άτομα από το εξωτερικό διαφορετικής κουλτούρας και σίγουρα απορρίπτεις το κατεστημένο και προκαταλείψεις. Τύχη.

Κρόνος

Όταν ο Κρόνος αγγίζει το Vertex στον γενέθλιο σου χάρτη το κάρμα σου χτυπάει την πόρτα. Βέβαια αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος μακροχρόνιων καταστάσεων και μια περίοδο έντονης μοναχικότητας, για να πετάξεις από πάνω οτιδήποτε περιττό και να ωριμάσεις. Γνωριμία με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και πιθανόν σοβαρή δέσμευση.

Πηγή: https://www.oroskopos.gr/nea/vertex-kai-karma-23320/