Λέγεται πως οι Δίδυμες Φλόγες είναι μια Ψυχή που έχει χωριστεί σε δύο σώματα και μέσα από το ταξίδι της ενσάρκωσης ψάχνει για την ένωση της. Όμως επειδή αυτό μπορεί να μην είναι αποδεκτό από όλους, μπορώ να ονομάσω τις Δίδυμες Φλόγες μια σχέση με έντονο Ψυχικό Δέσιμο, και βέβαια αυτή η σχέση δεν μπορεί να είναι συμβατή με τα κοινωνικά πρότυπα. Συνήθως η γνωριμία των δίδυμων Φλογών γίνεται τυχαία και αμέσως και τα δύο άτομα αισθάνονται μια δυνατή έλξη και εισβάλλει ο έρωτας

Πριν ξεκινήσω να παραθέτω την ανανεωμένη άποψη μου για τις Δίδυμες Φλόγες, που μου δόθηκε ενορατικά, να θυμηθούμε το Συμπόσιο του Πλάτωνα Περί Ψυχής και Έρωτα.

Επίσης να θυμάσαι πως ένα ελάχιστο κομμάτι της Ψυχής σου ενσαρκώνεται και μέσα από την γήινη ενσάρκωση, επιδιώκει την εξέλιξη, την αποδυνάμωση του σκότους..(δηλαδή φόβου κ.λπ.) και την ενδυνάμωση του Φωτός. Για αυτό και ζούμε τα λεγόμενα καρμικά μαθήματα ή οτιδήποτε ονομάζεται ως εμπειρία μέσα στη ζωή μας.

Πριν ξεκινήσω να εκφράζω την δική μου πλέον θεωρία για  τις δίδυμες Φλόγες και την ανιδιοτελή αγάπη , παραθέτω αποσπάσματα από το Συμπόσιο του Πλάτωνα Περί Ψυχής και Έρωτα..

Ο Παυσανίας μιλάει σχετικά για τον έρωτα..

ο σαρκικός έρωτας αποσκοπεί στην απλή ικανοποίηση, ενώ ο ανώτερος έρωτας επιφέρει την παντοτινή ένωση με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη.

Ο Αριστοφάνης

Η αγάπη πηγάζει από το γεγονός ότι κάποτε οι άνθρωποι είχαν διπλά σώματα με δυο πρόσωπα το ανδρόγυνο, όπου είχαν σώμα άντρα αλλά και γυναίκας. Και προέλευση την σελήνη. Αυτοί οι άνθρωποι λόγω της μεγάλης τους δύναμης προσπάθησαν να κατακτήσουν τον Όλυμπο αλλά και τους ίδιους τους θεούς. Ο Δίας για να τους τιμωρήσει αποφάσισε να τους τεμαχίσει στα δυο με αποτέλεσμα να διαχωριστούν τα δυο σώματα. Από τότε οι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό ή ουσιαστικά το ταίρι τους.

Ο Σωκράτης

Είπε μόνο την αλήθεια για τον έρωτα,  σύμφωνα με μια γυναίκα μάντισσα, τη Διοτίμα..

Ο έρωτας ποθεί το ωραίο και επειδή το ωραίο είναι η Σοφία

Επιθυμεί τη Σοφία..

Εγώ θα σταθώ σε αυτό που λέει ο Αριστοφάνης και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη μια που βλέπω πλέον τι είναι οι Δίδυμες φλόγες και γιατί στην τωρινή εποχή συναντιούνται μαζικά δηλαδή, όλο και πιο πολύ και που οδηγεί όλο αυτό . Έχω πει βέβαια ότι το ταξίδι έχει προορισμό

  • την ισορροπία αρσενικής, θηλυκής ενέργειας,
  • το φως να επικρατήσει στο σκοτάδι
  • την αφύπνιση της συνειδητότητας,
  • της αποδοχής του φυσικού εαυτού,
  • αλλά και αποδοχή της θεϊκής προέλευσης του ανθρώπου,

 καθώς γνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο dna είναι θεϊκό .

Μια λοιπόν που το ανδρόγυνο  έχει ένα σώμα και δυο κεφάλια που ήταν μαζί,

Αυτοκόλλητοι δηλαδή μα και καταδικασμένοι μια που δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλο, ήταν με πλήρως άλλη οπτική κατεύθυνση.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε άμεσα

  • ότι η φυσική στάση των Δίδυμων Φλογών είναι, να κοιτούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ψυχικά δεμένοι ναι,  αλλά μέσα στο μάτριξ αυτό μεταφράζεται σαν απόσταση.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι

  • ότι έγινε διαχωρισμός, χωρίστηκαν αυτά τα σώματα και μέσα από το ταξίδι της ενσάρκωσης ψάχνουν την ένωση τους, πάλι υπό άλλες συνθήκες, μια που υπάρχουν εμπειρίες μέσα στον χωροχρόνο και η αρσενική, θηλυκή ενέργεια έχει μεγαλώσει , ωριμάσει ή βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο πνευματικό επίπεδο, (που συχνά δεν συμπίπτουν οι ενέργειες αυτές) .

Έτσι λοιπόν όταν συναντιέσαι με την Δίδυμη σου Φλόγα, γίνεται άμεσα

  • το καθρέφτισμα, βλέπεις πρώτα φορά τον ΕΑΥΤΟ σου, σε ένα άλλο σώμα (μια που δεν έβλεπες όταν ήσουν σε ένα σώμα μαζί του/της) και αυτό δημιουργεί το Φόβο και την απώθηση. Και φυσικά βλέπεις τα σημεία, τις πλευρές που πρέπει να δουλέψεις και για αυτό λέω ότι η σχέση αυτή είναι πρωτίστως σχέση εξέλιξης και όχι η ερωτική κατάσταση και το απίθανο σεξ.

Έτσι αφού δεις τον εαυτό σου μέσα από τον άλλο ,  και η αρσενική ενέργεια αισθάνεται το ίδιο,  ίσως πιο ασυνείδητα,

  • γίνεται άμεσα η στροφή προς τα έξω… η φυσική στάση των δίδυμων φλογών, κατά την αρχή της ύπαρξης τους. Αλλά τώρα για να γίνει η δουλειά , να δουλέψεις αυτό που είδες, αυτό που κατάλαβες και συνειδητοποίησες ότι πρέπει να φωτίσεις, πχ να ξυπνήσεις από πεποιθήσεις κακοποιητικές σχέσεις , συμπεριφορές και να δεις, αναγνωρίσεις  τη δύναμη σου. Βέβαια εκτός από τον φόβο που ξυπνά η επανασύνδεση, υπάρχει και Χαρά, σαν να γυρνάς στην εστία, στον Παράδεισο , εκεί που ανήκεις,

Έτσι για αυτό υπάρχει και ο αποχωρισμός και μπαίνεις σε επόμενο, επόμενο στάδιο μέχρι να φτάσεις σε σημείο που είσαι περισσότερο Φως, αναγνωρίζεις το σκοτάδι και βέβαια η «θέωση» αλλά αυτό εξαρτάται από την πνευματική θέση του καθενός.

Αυτό είναι το ταξίδι των Δίδυμων Φλογών, κάποιος παίζει (η αρσενική ενέργεια το Σκοτάδι) και κάποιος το Φως (η θηλυκή ενέργεια ). Στην ουσία δεν  υπάρχει άλλος/η   το ταξίδι είναι μεταφυσικό. Ούτε ενοχοποιείται η αρσενική ενέργεια, ό,τι σας δείχνει είναι σίγουρα  μέσα σας…

Τώρα η απαίτηση των καιρών για όλο και περισσότερο Φως , φέρνει τις δίδυμες φλόγες μαζί ..

 Η ανάλυση αφορά τις σχέσεις με έντονο Ψυχικό Δέσιμο και το ταξίδι προς την Ψυχή/την Συνειδητότητα,  όπου αναγνωρίζεται η ενέργεια του Φόβου, και όχι δυσλειτουργικές ναρκισσιστικές σχέσεις.

Πηγή:https://www.oroskopos.gr/nea/didymes-floges-enoratikes-analampes-25979/?fbclid=IwAR1EinuXkm_K-pFG0hGZM93_tvR6ptRE6aPJbRdeG-BwO2B5xgyB-D-eRio