Η Δήμητρα είναι αστεροειδής που σχετίζεται με τη μητέρα Γη και για αυτό πολλές φορές συνδεέται η θέση της και πάντα σύμφωνα με την Αστρολογία με το ρόλο της μητρότητας, θέματα γονιμότητας και με το εάν έχουμε λάβει φροντίδα και στήριξη από το οικογενειακό μας περιβάλλον.  Έτσι η θέση της Δήμητρας (Ceres) στον γενέθλιο μας χάρτη θα μας δείξει την ανάγκη μας για αγάπη, δείχνει τι τύπο μητέρας είχαμε ή θα γίνουμε αλλά και πως μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις στη ζωή μας.   Μην ξεχνάμε πως η Δήμητρα ήταν η μητέρα της Περσεφόνης και διαπραγματεύτηκε με τον Πλούτωνα και κέρδισε την εξάμηνη παραμονή της κόρης της στη Γη. Τέλος, διατροφικές συνήθειες συνδέεονται με τη θέση της δήμητρας στον γενέθλιο μας χάρτη.

Δες λοιπόν σε ποιό ζώδιο έχεις τη Δήμητρα στον γενέθλιο σου χάρτη και συνειδητοποίησε κύρίως πως εκφράζεις την αγάπη σου και πόσο δοτικός μπορεί να γίνεις.  Μπορείς να αγαπήσεις με ανιδιοτέλεια και χωρις προσδοκίες ;

Κριός

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Άρη, τον Κριό σε κάνει μαχητικό και έτοιμο να αντιμετωπίσεις με γενναιότητα όποιον βρίσκεται εμπόδιο στο δρόμο των δικών σου ανθρώπων. Είναι όμως και απαιτητική θέση και φυσικά περιμένεις να αναγνωριστούν οι προσπάθειες σου και δεν συγχωρείς την αγνωμοσύνη.Έντονο το στοιχείο της αυτοσυντήρησης. Μαχητική μητέρα.

Ταύρος

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο της Αφροδίτης, τον Ταυρο είναι αρκετά συμβατή με την θηλυκή ενέργεια και αναζητά βέβαια την οικονομικη ασφάλεια και για αυτό θα κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει το καλύτερο για τα άτομα που αγαπάει και φροντίζει. Έντονο το στοιχείο του υλισμού. Έκφραση συναισθημάτων μέσα από ενέργειες που σχετίζονται με την ύλη. Αφοσιωμένη μητέρα.

Δίδυμος

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Ερμή, τους Διδύμους δίνει επικοινωνιακό χρώμα στα συναισθήματα μας και εκφραζόμαστε κυρίως με το λόγο και λατρεύουμε το διάλογο. Βέβαια πολλές φορές τα συναισθήματα είναι επιφανειακά και δεν μπορεί να επιτευχθεί ενσυναίσθηση και πληρη κατανοήση. Έντονο το στοιχείο του αποπροσανατολισμού. Δεν γίνονται θυσίες. Μητέρα-φίλη.

Καρκίνος

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο της Σελήνης, τον Καρκίνο είναι ισχυρή, γεννά μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά τους μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά και άτομα που θα αποφασίσουν τη υιοθεσία εάν δεν μπορούν να γίνουν οι ίδιοι γονείς. Συντηρητικοί και αφοσιωμένοι σε πρόσωπα που σχετίζονται από μικροί. Έντονο το στοιχείο της ανασφάλειας. Υπερβολή στο συναίσθημα. Μητέρα με προσκολλήσεις.

Λέων

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Ήλιο, τον Λέοντα είναι θετική , ενισχύει τη σχέση με άτομα νέωτερα και τα παιδιά και εκφράζονται τα συναισθήματα με γενναιοδωρία και φυσικά γεννά άτομα θαρραλέα με ισχυρή προσωπικότητα. Έντονο το στοιχείο της ισχυρογνωμοσύνης, Γενικά όμως χαρούμενα, δοτικά άτομα. Μητέρα με πυγμή.

Παρθένος

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Ερμή, την Παρθένο ακουμπά κυρίως διατροφικές συνήθειες και γενικά γεννά άτομα που εκφράζουν συναισθήματα με άγχος και καταλήγουν να είναι κουραστικοί με τα παιδιά τους ή τα άτομα που φροντίζουν. Έντονο το στοιχείο της σχολαστικότητας. Καθημερινά μπορεί να θυσιάζουν το χρόνο τους για χάρη των άλλων . Γκρινιάζουν αρκετά.Μπορεί να γίνουν θεραπευτές. Μητέρα με ιδιορρυθμίες.

Ζυγός

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο της Αφροδίτης, τον Ζυγό ενισχύει την ανάγκη του ατόμου να συνδέεται με τους άλλους και φυσικά να υποχωρεί αρκετά για να βρεθεί η χρυσή τομή. Βέβαια έντονο το στοιχείο της ικανότητας διαπραγμάτευσης. Δυσκολεύονται να αποδεχτούν το ρόλο του κηδεμόνα.  Δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Η αγάπη εκφράζεται πολλές φορές σαν ανάγκη. Μητέρα χωρίς πρωτοβουλία.

Σκορπιός

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Πλούτωνα, τον Σκορπιό είναι ακραία και γεννά άτομα με κρυφά συναισθήματα που δύσκολα αποκαλύπτονται. Είναι φυσικά τα άτομα που θα κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους ή τα άτομα που αγαπάνε και είναι αρκετά κτητικοί. Γεννημένοι θεραπευτές , ασχολούνται με την ενέργεια. Έντονο το στοιχείο της μυστικοπάθειας.  Μητέρα με εμμονές

Τοξότης

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Δία, τον Τοξότη είναι αρκετά προκλητική, καθως δίνει συνέχεια κίνητρα για εξερεύνηση της αλήθειας γύρω από φιλοσοφικά ή πνευματικά ζητήματα. Η αγάπη αποτελεί ιδανικό και εκφράζεται συνήθως σε άτομα που δεν ανήκουν στο άμεσο περιβάλλον. Δεν ακολουθούν το συνήθη πρότυπα του γονέα. Έντονο το στοιχείο της πνευματικότητας. Σωτήρες. Μητέρα απελευθερωμένη.

Αιγόκερως

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Κρόνου, τον Αιγόκερω, περιορίζει την έκφραση των συναισθημάτων και περισσότερο ενισχύεται η λογική και δημιουργούνται σχέσεις με έντονο το στοιχείο του καθήκοντος και του ρεαλισμού. Ασχολούνται υπερβολικά με την κοινωνική άνοδο και προσπαθούν να εκπληρώσουν όλες τις φιλοδοξίες τους και ωθούν τα δικά τους άτομα σε δοκιμασίες. Έλλειψη τρυφερότητας. Μητέρα με όρια.

Υδροχόος

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Ουρανού, τον Υδροχόο, δίνει μια κυκλοθυμία και είναι οι γεννημένοι ιδεαλιστές και για αυτό η αγάπη είναι περισσότερο απρόσωπη και εκφράζεται με περίεργο τρόπο. Εκδηλώνουν τη αγάπη τους με τρόπο που δεν καταπιέζει και δεν παίζουν το ρόλο του μεσολαβητή. Έντονο το στοιχείο του εγωκεντρισμού. Μητέρα χωρίς κανόνες.

Ιχθύες

Η Θέση της Δήμητρας στο ζώδιο του Ποσειδώνα , τους Ιχθύες γεννά έντονη τη ανάγκη της αυτοθυσίας και έτσι τα άτομα συχνά περνάνε κρίσεις ταυτότητας λόγω υπερβολικής προσκόλλησης σε αγαπημένα άτομα. Έντονο το στοιχείο της φυγής και παρανόησης της πραγματικότητας. Γεννημένοι να θυσιαστούν για μια αγάπη και συνήθως υπάρχει θέμα θυσίας μέσα σε οικογενειακές σχέσεις. Μητέρα μάρτυρας ή απούσα.