16/12/2015

Ο ωροσκόπος  είναι το ζώδιο που ανατέλλει την ώρα της γέννησης σου και χαρακτηρίζει την πρώτη σου ανάσα, επαφή με το γήινο πεδίο.  Η σημασία του ωροσκόπου είναι μεγάλη, γιατί «σχεδιάζει» το προσωπικό σου ωροσκόπιο και τοποθετεί τους πλανήτες στα αντίστοιχα δώδεκα σπίτια. Ο ωροσκόπος αντιστοιχεί στο πρώτο σπίτι  που συμβολίζει την εικόνα, την προσωπικότητα σου, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή.   Ο Ήλιος στον γενέθλιο χάρτη είναι βέβαια το ζώδιο σου, και περιμένεις να «διαδηλώσεις» τα χαρακτηριστικά –ιδιότητες του. Πολλές φορές όμως συνειδητοποιείς ότι είσαι πιο κοντά στο ζώδιο του ωροσκόπου σου, και στην περίπτωση που ζώδιο και ωροσκόπος βρίσκονται σε «δυσμενή» όψη μεταξύ τους , αρχίζει το προσωπικό  αλαλούμ… Για παράδειγμα αν ανήκεις στο ζώδιο του Κριού και ο ωροσκόπος σου είναι Ζυγός, καλείσαι να αποκτήσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο με πιο ήπια , ευγενή μέσα,  χωρίς να παραγκωνίζεις τους άλλους- με αποτέλεσμα στο τέλος να μην νιώθεις ικανοποιημένος με τον εαυτό σου .. καθώς ο Κριός διεκδικεί την πρωτιά με εγωιστικό τρόπο, ενώ ο Ζυγός είναι πάντα ευγενικός και παραχωρεί τη θέση του , για να γίνει αρεστός.

Με τον ωροσκόπο στον Κριό η ζωή είναι ένας μαραθωνοδρόμος.. και σημασία έχει αν θα τερματίσεις πρώτος;  Δραστήριος, δυναμικός , εφαρμόζεις χωρίς να δειλιάζεις και το πιο τρελό σου σχέδιο,  και έτσι νιώθεις πάντα ακμαίος, ζωντανός. Αποφεύγεις τη ρουτίνα, τις επαναλήψεις,  και τις δακρύβρεχτες ιστορίες. Παρά την αισιόδοξη φύση σου , συναντάς την αντίσταση των γύρω σου , καθώς κανείς και με τίποτα δεν μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό σου.. Λέξη κλειδί: αυτοπεποίθηση!

Με τον ωροσκόπο στον Ταύρο η ζωή είναι ένα παιχνίδι των αισθήσεων,  και σημασία έχει να την γευτείς , ικανοποιώντας τις επιθυμίες σου; Γήινος , αγαπησιάρης , δηλαδή «ριζωμένος» στο εδώ και τώρα, περπατάς με σταθερά βήματα, σίγουρος ότι όλα τα ξέρεις εσύ καλύτερα από τους άλλους , και εμπιστεύεσαι μόνο τον εαυτό σου ..Παρά την επιφυλακτικότητα σου , πέφτεις θύμα των «περιστάσεων»,  και χάνεις την αίσθηση του μέτρου , κυρίως όταν υποδύεσαι τον κηδεμόνα-προστάτη. Λέξη κλειδί: υλοποίηση!

Με τον ωροσκόπο στους Διδύμους η ζωή είναι ένα συνεχές πήγαινε-έλα,  και σημασία έχει να μιλήσεις σε «όλες» τις γλώσσες,  μαθαίνοντας, γνωρίζοντας τα πάντα; Περίεργος, φιλομαθής , εξωστρεφής , καταπιάνεσαι με ότι σου τύχει.., και θέλεις να γίνεις παντογνώστης. Παρά το έξυπνο, κοφτερό μυαλό σου , χάνεις εύκολα το ενδιαφέρον σου και αφήνεις σχέδια στη ..μέση ..με αποτέλεσμα να μην είσαι ικανοποιημένος-ευχαριστημένος. Λέξη κλειδί: Κινητικότητα!

Με τον ωροσκόπο στον Καρκίνο η ζωή είναι οικογενειακή υπόθεση και σημασία έχει να μείνετε ενωμένοι-δεμένοι, και κανένας να μην μπει ανάμεσα σας; Παραδοσιακός, τρυφερός , αναπολείς το παρελθόν,  επιθυμώντας να γυρίσεις πίσω. Παρά την συναισθηματική σου φύση,  δεν ενδίδεις εύκολα σε αισθηματικές – προτάσεις δέσμευσης , οπότε καταλήγεις να είσαι η αγαπημένη συντροφιά των γονιών σου ..Λέξη κλειδί: Διαίσθηση!

Με τον ωροσκόπο στον Λέοντα η ζωή είναι θεατρική παράσταση,  και σημασία έχει να είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής που θα κλέψει το χειροκρότημα; Λαμπερός, γενναιόδωρος , δηλαδή γνήσιος αριστοκράτης , αγαπάς να περιφέρεσαι –ανήκεις στην κοινωνική ελίτ. Παρά την μεγαλοψυχία σου , αντιμετωπίζεις σκληρά όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τα λόγια ή τα έργα σου,  και δημιουργείς εχθρούς.. Λέξη κλειδί: Αγάπη!

Με τον ωροσκόπο στην Παρθένο η ζωή είναι απλά η καθημερινότητα σου , και σημασία έχει τα πράγματα να γίνονται όπως πρέπει , χωρίς να παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα; Τυπικός , οργανωτικός , δίνεις μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια γιατί αγαπάς την τελειότητα,  και για να αποτρέψεις πιθανές αποτυχίες. Παρά την συμβατική σου φύση , εύκολα κρίνεις –επικρίνεις οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου με αποτέλεσμα να φορτώνεις το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις,  και να κλείνεσαι στον εαυτό σου.. Λέξη κλειδί: Προσφορά!

Με τον ωροσκόπο στον Ζυγό η ζωή είναι σχέση συμβίωσης, και σημασία έχει να αποδεχτείς την άλλη πλευρά, ακόμα και όταν κάνει λάθος; Διπλωματικός, ευγενικός με άριστους τρόπους , αποφεύγεις τις εντάσεις,  και υποχωρείς για να μην είσαι μόνος..Παρά την υποταγή σου στην συντροφικότητα, πέφτεις συχνά θύμα της γοητείας του ..αντίθετου φύλου,  και παρανομείς για να μην πεις όχι.. Λέξη κλειδί: Ισορροπία!

Με τον ωροσκόπο στον Σκορπιό η ζωή είναι ένα μυστήριο και σημασία έχει να μπορέσεις να το λύσεις, χωρίς να φοβηθείς τις συνέπειες; Μυστικοπαθής, ευαίσθητος και συναισθηματικός αρνείσαι την αδυναμίες σου,  και φαίνεσαι παγερός και αδιάφορος. Παρά την αμυντική σου στάση, δίνεσαι ολοκληρωτικά στο παιχνίδι του έρωτα με αποτέλεσμα να χάνεις τα όρια σου,  προκαλώντας την καταστροφή σου . Λέξη κλειδί:Αναγέννηση!

Με τον ωροσκόπο στον Τοξότη η ζωή είναι ταξίδι χωρίς προορισμό, και σημασία έχει να βγεις προς τα έξω και να δοκιμάσεις τα πάντα; Περιπετειώδης, εξωστρεφής , αισιόδοξος , αλλάζεις συνέχεια προσανατολισμό για να αποκτήσεις την εμπειρία και να μεταδώσεις την γνώση. Παρά την πνευματική σου δυνατότητα να εξελιχθείς , μπερδεύεσαι με λάθος επιλογές και σταματάς κάπου στη μέση- επιστρέφοντας πίσω – και στο σημείο που έχεις ξεκινήσει.. Λέξη κλειδί: Ανεξαρτησία!

Με τον ωροσκόπο στον Αιγόκερω η ζωή είναι βιτρίνα και σημασία έχει να φαίνεσαι , να σε θαυμάζουν, και να έχεις κερδίσει τον σεβασμό των άλλων; Συντηρητικός, αξιοπρεπής , φιλόδοξος, σκύβεις το κεφάλι γιατί έχεις σχέδιο,  αναζητώντας την κορυφή. Παρά την απαισιόδοξη φύση σου , δεν σταματάς τις προσπάθειες και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις την καταξίωση. Λέξη κλειδί: Αναγνώριση!

Με τον ωροσκόπο στον Υδροχόο η ζωή είναι μια πάλη για την ελευθερία και σημασία  έχει να καταργήσεις τους κανόνες , το σύνηθες, επιβάλλοντας μια νέα τάξη πραγμάτων. Ανατρεπτικός, ιδεαλιστής , εφευρετικός , εμπιστεύεσαι την ανθρώπινη φύση, και πολεμάς το χρήμα και την ύλη. Παρά το επαναστατικό προφίλ σου  καταλήγεις Τύραννος ..δηλαδή απόλυτος , καθώς δεν δένεσαι συναισθηματικά με το περιβάλλον σου και είσαι περισσότερο θεωρία και όχι ..πράξη; Λέξη κλειδί: Αμφισβήτηση!

Με τον ωροσκόπο στους Ιχθείς η ζωή είναι ένα όνειρο απατηλό , και σημασία έχεις να δώσεις τα πάντα στους άλλους,  και να είσαι εσύ το καλό παιδί-θύμα; Καλοπροαίρετος, πονόψυχος , αλλά και καλλιτέχνης , εκφράζεις τον εσωτερικό σου κόσμο, συγκινώντας τα πλήθη ..Παρά την δοτική σου φύση δε διστάζεις να κανακέψεις τον εαυτό σου και αν τα πράγματα ζορίσουν , αφήνεις –τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.. Λέξη κλειδί: Φαντασία!

Πηγή:http://www.oroskopos.gr/nea/i-simasia-toy-oroskopoy-ston-astrologiko-soy-xarti-15730/