Πριν ξεκινήσω να εκφράσω την άποψη μου για  τις δίδυμες Φλόγες και την ανιδιοτελή αγάπη , παραθέτω αποσπάσματα από το Συμπόσιο του Πλάτωνα Περί Ψυχής και Έρωτα..

Ο Παυσανίας μιλάει σχετικά για τον έρωτα..

ο σαρκικός έρωτας αποσκοπεί στην απλή ικανοποίηση, ενώ ο ανώτερος έρωτας επιφέρει την παντοτινή ένωση με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη.

Ο Αριστοφάνης

Η αγάπη πηγάζει από το γεγονός ότι κάποτε οι άνθρωποι είχαν δίπλα σώματα με δυο πρόσωπα το ανδρόγυνο, όπου είχαν σώμα άντρα αλλά και γυναίκας. Και προέλευση την σελήνη. Αυτοί οι άνθρωποι λόγω της μεγάλης τους δύναμης προσπάθησαν να κατακτήσουν τον Όλυμπο αλλά και τους ίδιους τους θεούς. Ο Δίας για να τους τιμωρήσει αποφάσισε να τους τεμαχίσει στα δυο με αποτέλεσμα να διαχωριστούν τα δυο σώματα. Από τότε οι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό ή ουσιαστικά το ταίρι τους.

Ο Σωκράτης

Είπε μόνο την αλήθεια για τον έρωτα..σύμφωνα με μια γυναίκα μάντισσα, τη Διοτίμα..

Ο έρωτας ποθεί το ωραίο και επειδή το ωραίο είναι η Σοφία

Επιθυμεί τη Σοφία..

 

Λέγεται πως οι Δίδυμες Φλόγες είναι μια Ψυχή που έχει χωριστεί σε δύο σώματα και μέσα από το ταξίδι της ενσάρκωσης ψάχνει για την ένωση της. Όμως επειδή αυτό μπορεί να μην είναι αποδεκτό από όλους, μπορώ να ονομάσω τις Δίδυμες Φλόγες μια σχέση με έντονο Ψυχικό Δέσιμο, και βέβαια αυτή η σχέση δεν μπορεί να είναι συμβατή με τα κοινωνικά πρότυπα. Συνήθως η γνωριμία των δίδυμων Φλογών γίνεται τυχαία και αμέσως και τα δύο άτομα αισθάνονται μια δυνατή έλξη και εισβάλλει ο έρωτας. Πολλές φορές αυτός ο έρωτας γίνεται δαιμονικός και βασανίζει το ένα άτομο περισσότερο, την θηλυκή ενέργεια που είναι περισσότερη αφυπνισμένη. Η αρσενική ενέργεια συμβολίζει το μυαλό (την προσωπικότητα) και η θηλυκή ενέργεια τη Ψυχή(την συνειδητότητα). Αυτό δεν υποβιβάζει το ρόλο της αρσενικής ενέργειας, απλά θεωρώ ότι παίζει το ρόλο του «κακού» σε αυτήν την σχέση με καλή όμως ενάρετη πρόθεση.

Έτσι κατά τη γνωριμία οι δίδυμες φλόγες αναγνωρίζονται σε ψυχικό επίπεδο μεταξύ τους , αλλά στο γήινο πεδίο η αρσενική ενέργεια δεν αναγνωρίζει τα συναισθήματα και τη σχέση αυτή, και αυτό για να ξεκινήσει η «δουλειά» η οποία είναι η αναγνώριση του εγώ, του ψεύτικου εαυτού και η ένωση με την Ψυχή, με τον πραγματικό μας εαυτό. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μπορούν οι Δίδυμες Φλόγες να καταλήξουν να είναι  μαζί  και να έρθουν σε ισορροπία , δηλαδή σε «σχέση»

Επειδή όμως το καθρέφτισμα σε ενα άλλο πρόσωπο είναι μια οδυνηρή διαδικασία , γιατί σημαίνει ότι βγαίνει στην επιφάνεια ο σκιώδης εαυτός, έρχεται το στάδιο του αποχωρισμού, ή αλλιώς το κυνηγητό, όπου η θηλυκή ενέργεια κυνηγάει ενώ η αρσενική πιέζεται και τρέχει μακριά.

Να γνωρίζετε πως είναι μια σχέση μεταφυσική και για αυτό δεν μπορείτε να έλξετε τη Δίδυμη σας Φλογα με τακτικές ζήλειας, ανταγωνισμού ή ψεύτικης αδιαφορίας. Όσο εστιάζεται στο φυσικό πρόσωπο , τόσο αυτό το άτομο θα απομακρύνεται γιατί ο σκοπός είναι να είστε στο κέντρο σας, να μένετε σε ισορροπία και να αγαπάτε πρωτίστως τον εαυτό σας, διαλύοντας τη σκιά, που σας δείχνει ο άνθρωπος αυτός με τη στάση του.

Έαν καταφέρετε και προσεγγίσετε αυτη τη σχέση και το στάδιο της «δήθεν» απόρριψης με ουδετερότητα,  γιατί πολλές φορές η αρσενική ενέργεια επιλέγει κάποιο άλλο πρόσωπο ή διασπάται η προσοχή με κάτι άλλο, απλά και μόνο για να μην είναι μαζί σας, τότε έχετε μεγάλη πιθανότητα να ανεβάσετε τη δόνηση της συνειδητότητας σας και να αποκτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας. Επίσης , παρακολουθήστε πως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή γίνονται ασυνείδητα και έτσι χάνεται η επαφή με το παρόν, το Τώρα και τον πραγματικό εαυτό.

Η σχέση σας με τη Δίδυμη σας Φλόγα είναι μαγική, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη σχέση και αξίζει να μείνετε εστιασμένοι στην πνευματική σας ανάπτυξη, και όχι στις απαιτήσεις του εγώ, της προσωπικότητας. Βέβαια όταν μιλάω για ανιδιοτελή αγάπη, δεν σημαίνει ότι επιτρέπω στον άλλον άνθρωπο να συμπεριφέρεται, όπως θέλει και δεν έχω όρια. Αγαπώ τον άλλον άνθρωπο και τον βλέπω σαν καθρέφτη της δικής μου εσωτερικής κατάστασης χωρίς να σημαίνει ότι και ο άλλος άνθρωπος δεν δουλεύει με τον εαυτό του και με τα κομμάτια που αφυπνίζονται με την σύνδεση αυτή.  Ετσι και μέσα από το στάδιο του αποχωρισμού, έρχεστε σε επαφή με τις δυνάμεις σας και αυτό που πραγματικά είστε.

Κατά τη γνωριμία σας με τη Δίδυμη Φλόγα μπορείτε να δημιουργήσετε σχέση με άλλο άτομο, καθώς το να κάθεστε και να περιμένετε είναι κάτι που δυσκολεύει την ένωση ,αλλά και σας αποπροσανατολίζει. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, όμως οι Δίδυμες Φλόγες είναι πάντα ενωμένες στο ψυχικό επίπεδο και συνεργάζονται από κοινού, έστω και εαν αυτό δεν είναι αντιληπτό ή αποδεκτό.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι ο πόνος που υπάρχει σε αυτήν την σχέση είναι φτιαχτός, δηλαδή αφορά το εγωικό κομμάτι της ύπαρξης μας και μπορεί να διαλυθεί και να μετουσιωθεί με τη δύναμη της αγάπης.Τέλος, πιστεύω ότι διανύουμε μια εποχή που μας θέλει ακόμα πιο δυνατούς και σίγουρους για τη θεική μας υπόσταση, «Κατ‘ εικόνα και καθ‘ ομοίωσιν [51]» και αυτή η σχέση υπάρχει για να εκπληρώσει τη θεική αυτή υπόσχεση.