Λέγεται πως οι Δίδυμες Φλόγες είναι μια Ψυχή που έχει χωριστεί σε δύο σώματα και μέσα από το ταξίδι της ενσάρκωσης ψάχνει για την ένωση της. Όμως επειδή αυτό μπορεί να μην είναι αποδεκτό από όλους, μπορώ να ονομάσω τις Δίδυμες Φλόγες μια σχέση με έντονο Ψυχικό Δέσιμο, και βέβαια αυτή η σχέση δεν μπορεί να είναι συμβατή με τα κοινωνικά πρότυπα. Συνήθως η γνωριμία των δίδυμων Φλογών γίνεται τυχαία και αμέσως και τα δύο άτομα αισθάνονται μια δυνατή έλξη και εισβάλλει ο έρωτας.

Παρόλο που η σχέση αυτή είναι δυνατή και όταν οι δίδυμες φλόγες είναι μαζί, αναπτύσσονται κρυμμένα ταλέντα και ικανότητες και στους δυο ανθρώπους, το Μάτριξ πολλές φορές χωρίζει αυτό το ζευγάρι. Έτσι υπάρχει το στάδιο του αποχωρισμού, που είναι όμως το πιο βασικό, καθώς τότε είναι που πραγματοποιείται η θεραπεία και των δύο ατόμων.

Τι ρόλο όμως παίζει ο Χείρωνας και πως συνδέεται με το ταξίδι των Δίδυμων φλογών, πάμε αμέσως να δούμε.

Ο Χείρωνας, ο θεραπευτής ανήκει στον αστερισμό των Κενταύρων και σύμφωνα με την Μυθολογία, μισός άνθρωπος, μισός θεός χτυπήθηκε από ένα δηλητηριώδες βέλος, που έριξε ο Ηρακλής, μα δεν μπορούσε να θεραπεύσει τον εαυτό του, αλλά ούτε να πεθάνει. Τελικά πέθανε με την παρέμβαση του Δία.

Παράλληλα με τον μύθο, βλέπουμε ότι στην αστρολογία, ο Χείρωνας είναι αστεροειδής, όχι πλανήτης και συμβολικά  δείχνει το τραύμα μέσα στον γενέθλιο χάρτη που κουβαλάει κάθε άνθρωπος. Επίσης δείχνει την ικανότητα κάθε ανθρώπου να θεραπεύσει τον εαυτό του και μόνος του, αλλά και μέσα από την συναναστροφή του με τους άλλους ανθρώπους. Έτσι η θέση του Χείρωνα στον αστρολογικό μας χάρτη, κρύβει το μυστικό της θεραπείας, που όταν το ανακαλύψουμε και το αποδεχτούμε, θα ξεπεράσουμε τραύματα και πληγές που εμποδίζουν την εξέλιξη μας.

  Έτσι λέμε ότι ο Χείρωνας είναι η αχίλλειος πτέρνα μας, αλλά και η σωτηρία μας. Επίσης, ο Χείρωνας ταυτίζεται συμβολικά με τον σκοπό της σχέσης των δίδυμων φλογών, καθώς μέσα από την γνωριμία των δυο ατόμων, αυτό που βγαίνει πρώτα στην επιφάνεια είναι το τραύμα(Χείρωνας) , η ευάλωτη πλευρά, τα αρνητικά χαρακτηριστικά, πχ εμμονή, ζήλεια, κτητικότητα, ιδιοτέλεια, όλα αυτά δηλαδή που καλείται η θηλυκή ενέργεια να θεραπεύσει και να επηρεάσει και την αρνητική , μια που είναι ένα το ενεργειακό πεδίο. Μελετώντας λοιπόν,  την συναστρία (σύγκριση ) των γενέθλιων χαρτών των δίδυμων φλογών, διαπιστώνουμε τις περισσότερες φορές την έντονη παρουσία του Χείρωνα και τις δυνατές , θετικές όψεις που κάνει με προσωπικούς πλανήτες.

Καταλήγοντας λοιπόν, συνειδητοποιούμε ότι και η αστρολογία επιβεβαιώνει την θεραπευτική σημασία της σχέσης αυτής και πόσο σημαντική είναι για την εξέλιξη/αφύπνιση μας.

 Η ανάλυση αφορά τις σχέσεις με έντονο Ψυχικό Δέσιμο και το ταξίδι προς την Ψυχή/την Συνειδητότητα,  όπου αναγνωρίζεται η ενέργεια του Φόβου, και όχι δυσλειτουργικές ναρκισσιστικές σχέσεις.