Αστρολογικά ο Δίας είναι ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της γνώσης μέσα από την αναζήτηση νέων καταστάσεων και εμπειριών και ουσιαστικά επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας. Είναι επίσης συνδεδεμένος με το νομικό σύστημα , την φιλοσοφία , την επαφή με άτομα διαφορετικής κουλτούρας , της ανάμειξης των πολιτισμών και την κουλτούρα των λαών, όπως και με την θρησκεία.

Ο Δίας όταν διελαύνει μέσα στον γενέθλιο μας χάρτη, δίνει τη δυνατότητα της επέκτασης, μέσα από νέες επιλογές, και αυτό το αντιλαμβάνομαστε άμεσα γιατί τα πράγματα ρέουν ευκολότερα και ανοίγονται πόρτες, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Βέβαια πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν ο Δίας μας αγγίζει, μεγεθύνει κάθε υπόσχεση-μοτίβο συμπεριφοράς, ή κατάσταση που είναι «αποτυπωμένη» στον γενέθλιο μας χάρτη, και για αυτό χρειάζεται σύνεση και εγκράτεια. Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον ωροσκόπο μας και κατ’ επέκταση τον τομέα, δηλαδή τον οίκο που διελαύνει ο Δίας.

 

Δείτε το κανάλι μου στο youtube εδώ

https://www.youtube.com/channel/UCmGfmS6xZ0RY20nh2a7XsNQ?view_as=subscriber

Ο Δίας, στον πρώτο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, σημαίνει ότι διανύουμε περίοδο προσωπικής ανάπτυξης και μπορούμε να ολοκληρώσουμε πιθανά εγχειρήματα με πιο εύκολο τρόπο. Ένας νέος κοινωνικός κύκλος συναναστροφών ανοίγεται και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες για να βελτιώσουμε την επαγγελματική αλλά και προσωπική μας κατάσταση. Δώρα, γενναιοδωρία και επαγγελματική άνοδο.

Ο Δίας, στον δεύτερο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, συνδέεται με την οικονομική μας κατάσταση και κυρίως τις πηγές εσόδων μας, το χρήμα και τι κάνουμε για να αποκτήσουμε την ευμάρεια. Θα επηρεάσει και την ψυχολογία μας και θα είμαστε, ανάλογα βέβαια με τον γενέθλιο μας χάρτη, υπεραισιόδοξοι η ακόμα και σπάταλοι. Κατά την διέλευση εμφανίζονται νέες πηγές εσόδων αλλά και άτομα που μας στηρίζουν συναισθηματικά και υλικά.

Ο Δίας, στον τρίτο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, σχετίζεται με τις επαφές μας και το άμεσο περιβάλλον μας,  τους συγγενείς μας, καθώς και τον τρόπο σκέψης, αλλά και τι κάνουμε για να αναβαθμίσουμε το επαγγελματικό μας προφίλ. Ταξίδια μικρών αποστάσεων και επαφές μέσα από το διαδίκτυο αναμένονται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Επίσης θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε θετική σκέψη και να πολεμήσουμε τυχόν προκαταλήψεις και αρνητικότητα. Επικοινωνία άριστη. Ευκαιρίες για σπουδές.

Ο Δίας, στον τέταρτο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, φέρνει ισορροπία και γαλήνη μέσα στην οικογενειακή εστία αλλά και οφέλη γύρω από την ακίνητη περιουσία μας. Οι σχέσεις με πρόσωπα της οικογενείας μας βελτιώνονται αισθητά και ερχόμαστε κοντά στις ρίζες μας. Πιθανόν να αποφασίσουμε μετακομίση, συγκατοίκηση ή ακόμα και να διακοσμήσουμε τον χώρο μας. Οικονομική ενίσχυση από γονείς προβλέπεται.  Γενικά διανύουμε περίοδο  ασφάλειας και θα αναζητάμε την ευτυχία μέσα μας.  Γνωριμία με άτομα γενναιόδωρο.

Ο Δίας, στον πέμπτο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, θα μας κάνει πιο γενναιόδωρους με τον εαυτό μας καθώς αφηνόμαστε στις προκλήσεις της ζωής, γινόμαστε πιο δημιουργικοί, παίζουμε με τα ταλέντα μας και είμαστε πιο ερωτικοί. Πιθανόν να δημιουργήσουμε σχέση με άτομο νεώτερο που θα μας βγάλει από την ασφαλή μας ζώνη και θα αναζωογονηθούμε. Επιχειρηματικά σχέδια και κινήσεις μέσα σε χώρο ψυχαγωγίας ευνοούνται. Κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Προσοχή για κατασπατάληση χρήματος. Αυτοέκφραση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας χτίζεται εύκολα.

Ο Δίας, στον έκτο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, μιλάει για ευκαιρίες να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας αλλά και την φυσική μας κατάσταση. Αναβαθμίζεται η θέση μας μέσα στον εργασιακό μας χώρο και ίσως λάβουμε την προαγωγή ή ευμενής μετακίνηση, και αυξηθεί ο μισθός μας.  Επειδή είναι ο οίκος της προσφοράς και της υπηρεσίας, θα είμαστε πιο πρόθυμοι αλλά και θα μας γίνουν περισσότερες προτάσεις να προσφέρουμε στο περιβάλλον μας. Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε το ευζείν με νέες εναλλακτικές θεραπείες ή καλύτερο τρόπο διατροφής. Προσοχή μόνο σε υπερκατανάλωση τροφών. Πιθανή θεραπεία από θέμα υγείας.

Ο Δίας, στον έβδομο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, ευνοεί τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας, ωστόσο μπορεί να φέρει έντονο ανταγωνισμό. Γενικά όμως βοηθάει στο να έρθουμε σε επαφή με νέους συνεργάτες, να προχωρήσουμε μια σοβαρή σχέση της ζωής μας και να δεσμευτούμε. Τώρα μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο σύμβουλο ή το άτομο που θα μας δώσει τις χρήσιμες συμβουλές σε ότι μας απασχολεί. Προσοχή σε παράνομες σχέσεις , καθώς ειδύλλια αναμένονται.

Ο Δίας, στον όγδοο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας,  θα μας ευνοήσει ψυχολογικά καθώς είμαστε δεκτικοί στο να ανοιχτούμε στον άγνωστο κόσμο της μεταφυσικής και να μεταμορφωθούμε. Οι επιθυμίες μας μεγεθύνονται και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας. Οικονομικές συμμαχίες ευνοούνται καθώς και θέματα δανείων (εάν βέβαια το επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας). Άτομα που μοιράζομαστε συναισθήματα αλλά και χρήματα, θα είναι πιο γενναιόδωρα και θα λυθούν παρεξηγησεις. Κληρονομιές. Σεξουαλική υπερδιέγερση.

Ο Δίας, στον ένατο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, μιλάει για πνευματικότητα,  επέκταση γνώσεων, αποκόμιση εμπειριών και απαλλαγή από το κατεστημένο. Επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας, τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις καθώς και την επιλογές μας που καθορίζουν την επαγγελματική μας θέση. Εάν έχουμε συγγραφικό ταλέντο, τώρα μπορούμε να ασχοληθούμε την έκδοση του βιβλίου μας. Επαφές με άτομα διαφορετικής κουλτούρας μας ευνοούν και βοηθάνε στην εξέλιξη μας. Είμαστε δεκτικοί σε ταξιδια υπεραντλαντικά, ή ακόμα και σε μετοίκηση. Σχέσεις από απόσταση.

Ο Δίας, στον δέκατο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας,  φέρνει κοινωνική αναγνώριση, αναβάθμιση μέσα στην επαγγελματική αρένα και μας κάνει πιο φιλόδοξους και σίγουρους για τα επιτεύγματα μας. Σχέσεις με πρόσωπα κύρους ευνοούνται και έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μια προαγωγή, να αυξηθεί το εισόδημά μας ή να προχωρήσουμε προσωπικά μας σχέδια. Η προσωπική μας ζωή αναβαθμίζεται από τη σύνδεση μας με άτομο κύρους. Πιθανόν να πρέπει να ταξιδεύουμε για να προωθήσουμε τα σχέδια μας. Προβολή και δημοσιότητα.

Ο Δίας, στον ενδέκατο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, ευνοεί την εκπλήρωση των ονείρων μας και την επίτευξη σχεδίων μέσα όμως από κοινές, ομαδικές προσπάθειες που όμως σχετίζονται με το γενικό καλό. Είμαστε σίγουρα πιο αποδοτικοί, όταν εργαζόμαστε μαζί με άλλους και δεν εξυπηρετούμε μόνο τα δικά μας συμφέρονται. Η ζωή μας γίνεται καλύτερη  καθώς οι επιλογές μας πυροδοτούνται από αλτρουιστικές προθέσεις. Ο φιλικός μας κύκλος ανοίγει. Κάνουμε νέες φιλίες. Πλατωνικοί έρωτες.

Ο Δίας στον δωδέκατο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας λειτουργεί ως χείρα βοηθείας στις δύσκολες περιόδους της ζωής μας και απομακρύνει τον πόνο και την απόγνωση. Γινόμαστε πιο συμπονετικοί, εναρμονιζόμαστε με το Σύμπαν, την ανώτερη συνείδηση και αποδεχόμαστε την τρωτή μας πλευρά. Μας πλησιάζουν άτομα που θέλουν να μας βοηθήσουν και μπορούμε να θεραπευτούμε απ΄ότι μας βασανίζει. Ψυχολογία, μεταφυσική, και αναζήτηση, αποδοχή του αόρατου κόσμου, αναμένεται. Κρυφές συμμαχίες. Προσοχή μόνο στο παρασκήνιο και στο κουτσομπολιό. Φιλανθρωπικό έργο.