symbols-of-the-lunar-nodes (1)

 

Μήπως πλησιάζεις τα 35 και νιώθεις ότι μεγαλώνεις; Μήπως ότι και αν έχεις, νιώθεις ότι δεν είναι αρκετό και δεν φτάνει να σε κάνει ευτυχισμένο/η; Είσαι σε μια διαρκή πάλη με το κοντινό σου περιβάλλον που καταπιέζει τα θέλω σου; Θέλεις να φύγεις, να ξεφύγεις από τις υποχρεώσεις σου; Να ζήσεις έναν έρωτα παράνομο που θα σε γυρίσει πίσω στα εφηβικά σου χρόνια;
Μην πανικοβάλλεσαι, βρίσκεσαι στα πρόθυρα μιας κρίσης, προκαθορισμένης από τη γέννηση σου για να κερδίσεις την μεταμόρφωση σου..

14/7/2014

Εύκολα βέβαια δεν θα φτάσεις στην μεταμόρφωση και για να ανακαλύψεις την αληθινή σου ταυτότητα μέσα από διαφορετικές επιλογές θα κάνεις λάθη, πιθανόν να απογοητευτείς και να βγεις εκτός πορείας και τραυματισμένος/η.
Σκέψου ότι πριν φτάσεις στη ηλικία των τριανταπέντε συμπεριφέρεσαι περισσότερο σαν τυφλός οδηγός , καθώς ο χρόνος κυλάει γρήγορα και συνήθως ακολουθείς κοινωνικά πρότυπα, τις προσδοκίες των γονέων, που έχουν εντυπωθεί στο dna σου (γάμος-παιδί-επαγγελματική καταξίωση) αλλά χωρίς “συνείδηση”. Περπατάς γρήγορα για να κάνεις το χρέος σου, ίσως βεβιασμένα, και δεν παρατηρείς τον εαυτό σου αλλά και τους ανθρώπους που σχετίζεσαι . Ενδιαφέρεσαι να φτάσεις στον προορισμό σου ..
Ποιος όμως είναι αυτός; Εδώ η αστρολογία βοηθάει και αν γνωρίσεις τα σημεία στο χάρτη σου, τους Δεσμούς της Σελήνης ,που συμβολίζουν το κάρμα, θα διώξεις το πέπλο της ομίχλης.
Οι Δεσμοί της Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη δεν είναι πλανήτες αλλά μαθηματικά σημεία στον ορίζοντα που τέμνει ή συναντά η τροχιά της Σελήνης και αντικατοπτρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τις επιλογές σου και την προσωπική σου πορεία.
Ο Νότιος Δεσμός (Ουρά του Δράκου) βρίσκεται πάντα απέναντι από τον Βόρειο Δεσμό, είναι το γνωστό, οικείο πρόσωπο, ότι δηλαδή έχεις μάθει να κάνεις χωρίς καν το σκεφτείς, οι παρέες που επιλέγεις από συνήθεια, ο/η σύντροφος  και με λίγα λόγια η ιστορία σου. Οτιδήποτε έχεις πράξει στο “παρελθόν” και διαμορφώνει τώρα, το κάρμα σου, συνδέεται με τον Νότιο Δεσμό.
Έτσι λοιπόν ο Νότιος Δεσμός που βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, βγάζει τον αρχηγό που παίρνει πρωτοβουλία και ξεκινάει πρώτος, δεν δίνει λογαριασμό για τις πράξεις του, και συνήθως είναι μόνος ή δεν έχει ισορροπημένη προσωπική ζωή.
Ο Βόρειος Δεσμός (Κεφάλι του Δράκου) συνηθίζεται να λέγεται το κάρμα (μάλλον παρεξηγημένα γιατί το κάρμα πια ανήκει στο παρελθόν) είναι το μέλλον σου και η εξέλιξη σου. Ο Βόρειος Δεσμός είναι η επιλογή που θα σε οδηγήσει στον προσωπικό σου χώρο, τον δικό σου παράδεισο! Δεν μπορείς εύκολα να συνειδητοποιήσεις και να αποδεχτείς τα χαρακτηριστικά του Βόρειου Δεσμού μας, γιατί απλά μπαίνεις σε άγνωστο πεδίο, δεν τα αναγνωρίζεις και πιθανόν να φοβάσαι.
Ο Βόρειος Δεσμός για παράδειγμα στο ζώδιο του Ζυγού προϋποθέτει τη θυσία να απομακρυνθείς από το εγώ σου για να αισθανθείς τη χαρά της συνύπαρξης και αρμονίας.

Γύρω στα τριανταπέντε λοιπόν και με την επιστροφή των Δεσμών της Σελήνης στην γενέθλια θέση τους, γεννιέται υπόγεια η ανάγκη να ακολουθήσεις τον Βόρειο Δεσμό σου μέσα από τη διαδικασία της αφύπνισης που κρούει τον κώδωνα στην ψυχή σου για να αποχαιρετίσεις το γνωστό και να κυνηγήσεις το υποκειμενικά άγνωστο, που είναι και αβέβαιο

Πολλά γεγονότα θα συμβούν που θα σε κάνουν να διαφοροποιηθείς από την καθημερινότητα σου και να τολμήσεις το καινούργιο για να μάθεις τον εαυτό σου, και το παιχνίδι της αυτογνωσίας αρχίζει..