mental confusion

25/3/2015

Ο αστρολογικός χάρτης  διαιρείται σε 12 ηλιακά σπίτια που αντιστοιχούν στα δώδεκα ζώδια. Ο 12ος οίκος, ο τελευταίος του ζωδιακού κύκλου, ανήκει παραδοσιακά στο ζώδιο του Ιχθύ , δηλαδή στον Δία, και σύμφωνα με την μοντέρνα αστρολογία στον Ποσειδώνα. Ο Δίας είναι ο θεός της επέκτασης, καλοτυχίας , γενναιόδωρος, μα  δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς ,γιατί στην πραγματικότητα φουσκώνει τα μυαλά,  και πέφτεις σε υπερβολές.. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της εξιδανίκευσης-φαντασίας και όταν εμπλέκεται , θολώνει τα νερά,  και δεν μπορείς να είσαι για τίποτα σίγουρος. Φαντάσου ότι ακόμα και ο πιο έμπειρος κολυμβητής φοβάται να δοκιμάσει τα κρύα-άπατα νερά του 12ου οίκου,  και συχνά νιώθει ηττημένος – αβοήθητος από τη άγρια φύση.. Όσοι έχουν τονισμένο τον 12ο οίκο, απορροφούν σαν σφουγγάρι την ενέργεια των ανθρώπων γύρω τους , και χρειάζεται να απομονωθούν για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Συνήθως και λόγω της υπερβολικής ευαισθησίας τους , δυσκολεύονται να αναμειχθούν μέσα στην κοινωνική σούπα, και αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Λάμπουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας , και ανακαλύπτουν αργά τον θησαυρό που φώλιαζε μέσα τους.

Ο 12ος οίκος είναι ο πιο μυστηριώδης χώρος του ζωδιακού κύκλου, γιατί αρνείται την υλική πραγματικότητα,  και ασχολείται μόνο με τα θέματα της ψυχής, του ασυνείδητου , και της επαφής με το Θεό. Η μεταφυσική πλευρά της ζωής εξετάζεται –ερευνάται από τον 12ο οίκο, για να αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα. Μέσα από την θολή ατμόσφαιρα του οίκου της ανυπαρξίας, ξεκινά το ταξίδι της ψυχής, επαφής με το Πνεύμα , και ο άνθρωπος , μέσα από εσωτερικές διεργασίες καλείται να νιώσει δυνατός..  Έτσι συνδέεται με το ανώτερο κομμάτι της ύπαρξης του , πολεμάει το κάρμα-πεπρωμένο του, και εναρμονίζεται απόλυτα με την θεϊκή ενέργεια.

Ήλιος

Με τον ήλιο στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου πιστεύεις ότι είσαι ο χαμένος-καταδικασμένος στην άδικη μοίρα.. Συναισθήματα ντροπής, ενοχής και απόρριψης επιμένουν να σε ρίχνουν στο λάκκο με τα φίδια,  και νιώθεις μόνος και αβοήθητος. Ζήτημα χρόνου είναι να καταλάβεις ότι είσαι αήττητος, γιατί ζεις την «κόλαση» καθημερινά, και όμως επιβιώνεις. Η ζωή σου αποκτά νόημα , όταν ξεκινάς να μιλάς – εκφράζεις τα θέλω σου,  χωρίς να φοβάσαι. Εργάζεσαι  σε ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές, ή ασχολείσαι με την μεταφυσική πλευρά της ζωής.

Σελήνη

Με την Σελήνη στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου , μένεις καθηλωμένος σε ότι έχει αγγίξει τη ζωή σου , και μονίμως στο παρελθόν. Βλέπεις τον κόσμο με τα μάτια της φαντασίας, και εύκολα παραπλανιέσαι από το περιβάλλον σου.  Δεν σου αρέσει η δημοσιότητα , και κλείνεσαι στο δικό σου καταφύγιο για να γλιτώσεις από τα περίεργα βλέμματα των γύρω σου. Με τη διαίσθηση σου φοβερά αναπτυγμένη αντιλαμβάνεσαι ξένα συναισθήματα , και μπερδεύεται ο ψυχισμός σου. Ο ικανός ψυχολόγος –ψυχαναλυτής που συμπονάει –αντιλαμβάνεται τον πόνο των αδικημένων, ευπαθών ομάδων της κοινωνίας.

Ερμής

Με τον Ερμή στον 12ο οίκο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο με τα μάτια της ψυχής, συναισθηματική νοημοσύνη το λένε, και μπορείς και συνεννοείσαι ακόμα και με νοήματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη μεταμορφώνεσαι σε κανάλι ανώτερης επικοινωνίας, και έχεις πάρε δώσε με τον πνευματικό κόσμο.. Αντιλαμβάνεσαι ότι η γη είναι «εχθρικός» πλανήτης και αναρωτιέσαι γιατί ήρθες να ζήσεις και αν θα επιζήσεις.. Δύσκολο να συγκεντρωθείς, ενταχθείς στην πρακτική πλευρά της ζωής, γιατί όλα είναι μάταια-χωρίς νόημα. Διαισθάνεσαι τα μελλούμενα, και τίποτα δεν αποτελεί μυστήριο για σένα. Το παρασκήνιο των εχθρών-αντιπάλων δεν τρομάζει, γιατί οι κεραίες σου αντιλαμβάνονται τα πάντα. Ο πετυχημένος αστυνομικός, φοβερός σεναριογράφος, συγγραφέας ταινιών θρίλερ, ψυχικός ερευνητής.

Αφροδίτη

Με την Αφροδίτη στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου είσαι μόνιμα σε κρυφή-παράνομη σχέση , παίζοντας το τρίτο πρόσωπο. Καθόλου δεν σε χαλάει το παρασκήνιο , τα μυστικά και οι ερωτικές ατασθαλίες είναι στο αίμα σου. Βέβαια εσύ ποτέ δεν θα παραδεχτείς την αδυναμία σου να κλέβεις την παράσταση – τον σύντροφο , απλά τα αποδίδεις όλα στο συναίσθημά σου . Πέφτεις εύκολα θύμα της δικής σου προσωπικής πλεκτάνης να καταδικάζεις τον εαυτό σου σε μια σχέση αποτυχίας, επειδή φοβάσαι να δεσμευτείς –απομυθοποιηθείς. Εγκατέλειψε την ανάγκη σου να παίζεις το θύμα, και αγάπησε τον εαυτό σου πρώτα και καλύτερα.. Ο εθελοντής , αφοσιωμένος νοσοκόμος , αλλά και ο λάτρης του ωραίου , ο καλλιτέχνης..

Άρης

Με τον Άρη στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου , προχωράς ένα βήμα μπροστά , δύο πίσω. Ο πλανήτης Άρης σημαίνει επιθετικότητα, ανταγωνιστικότητα, πρωτιά, έχει δηλαδή τα χαρακτηριστικά του 1ο οίκου, δηλαδή του Κριού. Αν τον βάλεις μέσα στα χαλαρά όρια του 12ου οίκου, θα χάσει την μαχητικότητα του , και θα βγει νοκ άουτ από την αρχή του ..αγώνα. Μαζεύεις –μαζεύεις μέσα σου ότι έχει πειράξει την ευαίσθητη-εύθικτη φύση σου,  και κάποια στιγμή είσαι έτοιμος να κάνεις μπαμ – κακό στον ίδιο σου τον εαυτό. Ξεχώρισε τον εχθρό από τον φίλο και ανέλαβε την ευθύνη των αποφάσεων-πράξεων σου. Νικώντας τον φόβο της ήττας και της δεύτερης σειράς , συνεργάζεσαι με τον κατώτερο εαυτό σου , τις αδυναμίες σου δηλαδή,  και βρίσκεις το κέντρο σου.  Ασχολείσαι επαγγελματικά με τις εναλλακτικές –ενεργειακές θεραπείες, ο θεραπευτής.

Δίας

Με τον Δία στον 12ο οίκο είσαι ένας άγγελος της γης , έτοιμος να πολεμήσεις το κακό, και να φέρεις τον Παράδεισο.. Διορατικός και διαισθητικός ,δονείσαι στους παλμούς της αγάπης και της συμπόνιας, και εύκολα μοιράζεις συγχωροχάρτια. Γνωρίζεις ότι η λογική είναι κατασκεύασμα του νου , και για αυτό δουλεύεις με το πεδίο της καρδιάς, καθώς είσαι ικανός να θεραπεύεις όλες τις πληγές; Έτσι με τον Δία να μιλάει στο Θεό για σένα… δεν  νιώθεις  ποτέ μόνος , γνωρίζοντας ότι ανήκεις στην ουράνια οικογένεια, . Αφοσιώνεσαι με απίστευτο ζήλο στην αναζήτηση της  αλήθειας μέσω μιας θρησκείας,  αλλά κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς σε προκαταλήψεις  ή δεισιδαιμονίες. Αν καταφέρεις να ελέγξεις τον υπερβολικό Δία που σε αυτόν τον χώρο κινδυνεύει να τυφλωθεί από τα πιστεύω του,και να μαρτυρήσει δηλαδή, θα αποφύγεις τα ψυχικά σκαμπανεβάσματα, αποτελώντας ένα  φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Κρόνος

Mε τον Κρόνο στον 12ο οίκο είσαι πάντα σε επιφυλακή, σε άμυνα, και εσκεμμένα αποφεύγεις τις αισιόδοξες σκέψεις για να μην παρεκκλίνεις από την πραγματικότητα., Δεν φταις εσύ που αμφισβητείς συνέχεια τους ανθρώπους  γύρω σου, μα προσωπικά, κυρίως παιδικά βιώματα τραυμάτισαν την ψυχή σου , επιβεβαιώνοντας ότι η ζωή ήταν αδίκως αμέτοχη στο δράμα σου; Μπλοκάρεις τα συναισθήματα σου για να μην συναντηθείς με τον αληθινό σου εαυτό, και κρατάς τα προσχήματα , αποφεύγοντας τις συγκρούσεις, αλλά και την αλήθεια. Έτσι όμως μπερδεύεσαι περισσότερο-υιοθετείς την εικόνα του παγερού-αδιάφορου,  και καταφέρνεις να κάνεις την μοναξιά ..φίλη σου. Με τον Κρόνο να συντροφεύει την συνείδηση σου , καταλαβαίνεις ότι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό , και τελικά, δεν είσαι τόσο ..ένοχος . Ξεπέρασε φόβους, ενοχές, συμβιβάσου με την ιδέα της ονειροπόλησης , και αφέσου στο παιχνίδι της ψευδαίσθησης με πλήρη επίγνωση ότι τίποτα δεν είναι αληθινό..

Ουρανός

Με τον Ουρανό στον 12ο οίκο ταξιδεύεις μόνιμα στο διάστημα, θέλοντας να συναντήσεις τους αγαπημένους σου εξωγήινους. Με ανεπτυγμένη φαντασία, και ένα νου που δουλεύει ασταμάτητα, μα ..ανάποδα, αμφισβητείς τους ..πάντες και τα πάντα . Συνηθίζεις να δημιουργείς-φτιάχνεις ιστορίες, μπερδέματα, για να ελέγξεις τη στάση σου, αφήνοντας άφωνη την ..συνείδηση σου. . Αρκετές φορές υποδύεσαι το πειραματόζωο, ή λειτουργείς σαν διανοούμενος επιστήμονας, και έχεις επιτυχία ..και στα δυο. Ασχολείσαι με την μεταφυσική εξήγηση των πραγμάτων, με ευκολία αναλύεις την αόρατη πλευρά, σαν να είναι ..απλά μαθηματικά. Διαπληκτίζεσαι με το κοινωνικό κατεστημένο, βγαίνεις από την σούπα της μετριότητας, και δουλεύεις εντατικά με τις δυνατότητες, ικανότητες σου.  Καλλιτέχνης και οραματιστής φυσικά και αρνείσαι να παραδεχτείς ότι είσαι ένας συνηθισμένος θνητός ..  Οδηγείς  τη ζωή στα άκρα.

Πλούτωνας

Με τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο είσαι εξοικειωμένος με οτιδήποτε ανεξήγητο, περίεργο, μεταφυσικό δηλώνει ότι υπάρχει ζωή στην ..αντίπερα όχθη. Ένας μάγος ικανός να διεισδύεις στο νου των άλλων ανθρώπων , ερμηνεύοντας το ψυχογράφημα τους, και με μια μόνο ματιά. Είσαι το ενεργό ηφαίστειο που κρύβει καλά τη δύναμή του στην πυρακτωμένη λάβα, και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να ..εκδηλώσεις την υπεροχή σου. Δεν επιτρέπεις τα ξεκαθαρίσματα, δεν σου αρέσουν οι καλοί λογαριασμοί, και μαγεύεσαι από τις ίντριγκες και τα σκοτεινά δωμάτια. Συνήθως είσαι ο ένοχος, ο ..υπεύθυνος δηλαδή,  αυτός που έκανε το έγκλημα…μα κανείς δεν είναι ικανός να ακολουθήσει τα ίχνη σου,  και να σε ..φυλακίσει. Η ζωή είναι μαρτύριο αν λείπει το πάθος, η ένταση και τα δάκρυα, για αυτό και παραδίδεσαι.. στο δράμα, γνωρίζοντας όμως πως ότι και αν συμβεί δεν λυγάς . Αναμετριέσαι με τις  απεριόριστες ψυχικές σου δυνάμεις, ελέγχοντας το πεπρωμένο σου επιβεβαιώνοντας  την παντοδυναμία ..σου!

Ποσειδώνας

Με τον Ποσειδώνα στον 12ο οίκο έχεις αποφασίσει να εγκαταλείψεις τα εγκόσμια , και να αφιερωθείς στον Θεό. Από μικρή ηλικία νιώθεις μετανάστης στην ..πατρίδα σου,  και ξένος μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα με τάσεις φυγής ή εξάρτησης , και μπαινοβγαίνεις στη ζωή σου σαν κομπάρσος.. Διαλέγεις πάντα τις ακατάλληλες προσωπικές ιστορίες για να υποδυθείς το θύμα , και μπαίνεις με ευκολία στο ρόλο σου  για να αποδείξεις ότι είσαι άγιος και μάρτυρας; Αποφεύγεις να δεις τον εαυτό σου κατάματα στον καθρέπτη, οπότε αποποιείσαι ευθύνες και φεύγεις-ξεφεύγεις χωρίς πολλές εξηγήσεις.  Η φυγή όμως δεν ικανοποιεί τον ψυχισμό σου , και μόνο ξεπερνώντας  τυχόν αποτυχίες , ματαιωμένα σχέδια, θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ακόμα.. δυνατός, δηλαδή ζωντανός; Ψάχνεις για τον σκοπό που θα βάλει τέρμα σε ανησυχίες και συμπλέγματα κατωτερότητας , και ζεις μόνο για να προσφέρεις..

Πηγή:http://www.oroskopos.gr/nea/o-12os-oikos-toy-oroskopioy-soy-kai-i-ermineia-toy-14814