Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο ανταγωνισμός είναι στην φύση του ανθρώπου και όλοι επιθυμούν να έχουν την πρώτη θέση μέσα στην επαγγελματική αρένα, όπου παίζονται και τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια! }

Έτσι και παρά την συναδελφική αλληλεγγύη, στο τέλος παραμερίζονται συναισθήματα και βλέπουμε χρόνιες φιλίες να θυσιάζονται στο βωμό του συμφέροντος και της επαγγελματικής εξέλιξης.


Πάμε όμως να δούμε τα ζώδια και πως συμπεριφέρονται μέσα στον επαγγελματικό χώρο. Ποια είναι τα πιο ανταγωνιστικά και ποια συμπεριφέρονται με μεγαλύτερη διπλωματία;

 

Δείτε το κανάλι μου στο youtube εδώ

https://bit.ly/3xfAmya

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός θέλει να έχει την πρωτιά και παρά την φιλική του στάση μέσα στο συναδελφικό περιβάλλον, δεν χαρίζει τη θέση του σε κανένα. Είναι ακραία ανταγωνιστικός και κυνηγάει με πάθος τα φιλόδοξα σχέδια του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος έχει την σιγουριά της πρωτιάς και για αυτό δεν φαίνεται να είναι ανταγωνιστικός. Απλά ξέρει ότι υπερέχει και συνηθίζει να επιδεικνύει τις ικανότητες του με μεγάλη μαεστρία. Κερδίζει συχνά όλα τα παιχνίδια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος είναι ελεύθερο πνεύμα και δεν παθιάζεται τόσο με τη θέση και τα πρωτεία. Ωστόσο, επειδή είναι φιλομαθής, καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις και να κατατροπώνει τους αντιπάλους του.  

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ανταγωνιστικός, απλά γιατί τα παίρνει όλα προσωπικά και θίγεται εύκολα. Για αυτό κυνηγάει με κάθε τρόπο την πρωτιά και πολλές φορές χειραγωγεί συναισθηματικά το περιβάλλον του. Είναι αρκετά ιδιόρρυθμος. 

ΛΕΩΝ

Ο Λέοντας είναι μόνο για την πρώτη θέση και δεν το διαπραγματεύεται με κανένα. Δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του, και θυμώνει αρκετά συχνά με το περιβάλλον του.  Είναι ακραία φιλόδοξος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Ο Παρθένος είναι χαμηλών τόνων και για αυτό ενδιαφέρεται για το γενικό καλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα χαρίσει τη θέση του, απλά κάνει σωστά τη δουλειά του και θέλει να αμείβεται για αυτό. Δεν κοιτάει να βάζει τρικλοποδιές.

ΖΥΓΟΣ 

Ο Ζυγός είναι διπλωμάτης και θέλει να έχει καλές επαφές μέσα στο επαγγελματικό περιβάλλον. Έτσι και παρά την έλλειψη ανταγωνιστικής διάθεσης, κερδίζει πάντα τους αντιπάλους του, γιατί είναι μανούλα στις δημόσιες σχέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός θέλει να μην αδικείται μέσα στον επαγγελματικό χώρο αλλά δεν ξεκινάει τον πόλεμο, εάν δεν δεχτεί το πρώτο χτύπημα. Είναι δίκαιος παίχτης, μέχρι να συνειδητοποιήσει το παρασκήνιο. Μετά αλλάζει πρόσωπο και στάση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι αγωνιστής μέσα στην επαγγελματική αρένα και του αρέσει βέβαια να κερδίζει. Δεν θα τα βάψει όμως μαύρα, εάν χάσει και μια μάχη. Συνεχίζει τις προσπάθειες ή αλλάζει δουλειά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως κοιτάει πάντα την κορυφή και παλεύει καθημερινά να εκπληρώσει τα σχέδια του. Δύσκολα μπορεί κάποιος να τον ξεπεράσει, καθώς συνέχεια μοχθεί και γίνεται καλύτερος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος δεν ενδιαφέρεται για την πρώτη θέση, έτσι λέει δηλαδή, και φαίνεται να κινείται χωρίς ανταγωνιστική διάθεση. Εάν του αρέσει η δουλειά που κάνει, θα αποδεχτεί την ήττα και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιχθύς μπορεί να συμπεριφερθεί αρκετά ανταγωνιστικά και μάλιστα να δημιουργήσει και πλεκτάνη, αρκεί να μην «αδικηθεί». Μπορεί όμως και να είναι αδιάφορος, να μην τον νοιάζει η πρώτη θέση. Ανάλογα τα κέφια του.   

 

Πηγή:https://www.oroskopos.gr/nea/antagonismos-kai-zodia-25913/

 

Row of business people getting ready for race with man at foreground